Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sa coma

La primera jornada de Portes Obertes al Centre de Protecció Animal de sa Coma tindrà lloc el proper dissabte dia 16 de desembre, des de les 11.30 hores fins els 13.30 hores, i comptarà amb diferents activitats de conscienciació, adopció responsable i visites guiades pel recinte.

Durant el matí també es realitzarà una campanya de detecció de la leishmaniosis de tots els cans que es troben a sa Coma. Aquesta acció s’emmarca dins de la feina de la detecció precoç de la malaltia i del benestar animal.

La campanya consistirà en la realització de les anàlisis a tots els gossos i, en cas de donar negatiu, se’ls aplicarà la vacuna anomenada Leti , donada de forma gratuïta pels laboratoris Letifen, per tal de protegir als animals de la malaltia de la leishmaniosis. Entre les millores que aporta la nova vacuna en destaca el fet que no produeix efectes secundaris als animals i que té una efectivitat que supera el 80%. L’objectiu es realitzar les anàlisis als gossos per tal de saber si son portadors o no de la leishmània i poder realitzar la vacunació com a mesura preventiva.

El centre veterinari de Sant Jordi, centre assistent de sa Coma, serà l’encarregat de implantar la nova vacuna als cans de sa Coma i un cop a l’any realitzaran les anàlisis per tal de detectar a temps la malaltia.

Per altra banda, durant la jornada hi haurà una taula informativa on es podran adquirir els calendaris benèfics de sa Coma i on s’aportarà informació sobre la possibilitat d’apuntar-se al llistat de voluntaris per tal de passejar als gossos o ajudar en les tasques que es necessitin.

El centre de Protecció Animal de sa Coma disposa en aquests moments de 95 cans que poden ser adoptats. Durant la jornada es donarà també informació de quins son els requisits per poder adoptar un animal al Centre de Protecció Animal de sa Coma.