Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CPALa Policia Local d’Eivissa ha detingut, aquesta nit passada, a un home que va accedir de manera il·legal a l’interior del Centre de Protecció Animal de sa Coma, causant molts de desperfectes materials, violentant les instal·lacions i obrint les gàbies dels cans i dels gats i intentant treure tres cans que es trobaven a Sa Coma.

El detingut, un home que respon a les inicials J.F.S.A, de 36 anys, es troba a les dependències de la comissaria de la Policia Nacional i passarà a disposició judicial en les pròximes hores i se li imputen diversos delictes com maltractament animal, danys a la propietat i robatori amb força, entre d’altres.

L’home detingut va accedir a l’interior del recinte a les 21.30 hores de la nit saltant els murs. Portava diverses ferramentes i una massa de fusta amb la qual va provocar les destrosses a l’interior de Sa Coma. Una vegada dins, va forçar les portes de l’oficina atenció i la d’infermeria, accedint a una zona on es troben diversos animals que necessiten d’atenció continuada.
Una vegada dins, va obrir les portes de totes les gàbies dels gats i va entrar-hi diversos cans amb la intenció que es barallessin al seu interior.

Fruit d’aquesta acció, una gata ha resultat morta i una altra, que es troba ingressada a la Clínica Veterinària de Sant Jordi, es troba malferida.
El detingut, també va forçar les gàbies que es troben a la zona exterior, obrin-les i amollant els cans.

Els agents, una vegada localitzat l’home a l’interior del recinte, el detingueren quan portava tres cans, un ca de petites dimensions dins un transportin i dos cans amb les corretges posades, amb l’objectiu de robar-los.

Segons les diligències policials, el vehicle propietat del Centre de Protecció Animal també ha estat danyat i presenta trencament del ventilador i de les portes. L’ara detingut l’havia forçat també i havia robat arnesos, corretges i diverses ferramentes.
Al lloc es desplaça també  una segona patrulla de la Policia Local per ajudar en les tasques de vigilància i control.

En aquests moments la situació al Centre de Recuperació Animal de Sa Coma s’ha normalitzat. Ahir nit es desplaçaren fins a Sa Coma el veterinari i treballadors municipals, a més de personal del Centre Veterinari de Sant Jordi per atendre, avaluar i tranquil·litzar l’estat dels cans i gats del centre.

La regidora de Medi Ambient, Montse Garcia, també es va desplaçar ahir nit a Sa Coma per tal de recolzar i ajudar en les tasques de recuperació de l’estat dels animals i el recinte.

Des de l’Ajuntament d’Eivissa volem manifestar el nostre més sincer agraïment als agents de la Policia Local, voluntaris i treballadors municipals i de la clínica veterinària de Sant Jordi que, amb rapidesa i professionalitat, tractaren a tots els animals que resideixen al recinte. També a totes les persones que avui  s’han apropat a sa Coma per a ajudar a restablir la normalitat interessant-se també per l’estat dels animals.

Lamentem i rebutgem profundament accions com les viscudes ahir nit al Centre de Protecció Animal que afecten animals que ja han sofert un abandonament i que, situacions com les viscudes ahir nit, els sotmeten a un estat de nervis  i maltractament inacceptable. Des del Centre de Protecció Animal, seguirem treballant per al benestar animal i en intentar facilitar una casa i una família a tots els animals que es troben a Sa Coma.