Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Presentació campanya ‘Eivissa és una joia!’ Un total de 43 botigues de la ciutat d’Eivissa, més cinc les parades del Mercat Vell i tres locals exteriors i 34 parades interiors del Mercat Nou, participaran en la campanya de promoció del petit comerç ‘Eivissa és una joia!’, que impulsa la regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa conjuntament amb el Consell Insular. Aquesta campanya començarà el dia 9 de desembre de 2019 i acabarà el 5 de gener de 2020, i té com a objectiu animar als eivissencs i eivissenques a què facin les compres de Nadal en aquests establiments.

Enguany, commemorant també els 20 anys de la declaració d'Eivissa Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, s’ha convidat als joiers Elisa Pomar i Enric Majoral a dissenyar una peça exclusiva per a la campanya. Aquesta peça es podrà aconseguir fent compres a sis diferents negocis de la ciutat d’Eivissa adherits a aquesta campanya.

 

“Hem volgut que les compres al petit comerç tinguin un premi molt especial de la mà de dos joiers molt importants, i que ens serveix per commemorar que, efectivament, Eivissa és una joia” ha explicat l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, qui ha senyalat que “conservar el comerç tradicional i les botigues de tota la vida és un dels grans reptes de les ciutats”.

Els comerços adherits a la campanya donaran un passaport amb sis caselles que hauran de segellar els establiments quan les compres superin els 20 euros. Cada establiment només podrà posar un segell a cada passaport. Una vegada el comprador tingui el passaport complet, podrà recollir la joia a la botiga de cadascun dels creadors, situades al barri de La Marina. Fins al dia 10 de gener de 2020, els passaports parells es podran recollir a la botiga d'Elisa Pomar i els imparells a la d'Enric Majoral.

La regidora de Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa, Dessiré Ruiz ha explicat en roda de premsa el mecanisme de funcionament de la companya: “Els passaports es poden demanar als mateixos comerços adherits, i serà també als mateixos comerços on s’ha de posar el segell al passaport després de cada compra”. Ruiz ha animat a tothom a participar-hi: “Cada joier ha fet 250 peces expressament per aquesta ocasió, però se’n faran més si s’esgoten”.

La directora insular de Comerç del Consell d’Eivissa, Irene Torres, ha felicitat l’Ajuntament per aquesta iniciativa que “combina de forma original cultura, artesania i comerç”, i ha reivindicat “la importància del petit comerç, no només com a motor econòmic, sinó com un element que dóna vida a la ciutat”.

Per la seua banda, tots dos joiers han explicat les seues creacions. Així, Enric Majoral ha dissenyat un braçalet inspirat en la posidònia: “La posidònia representa molt a Eivissa i Formentera, aquí tenim a la praderia de posidònia més gran del planeta, és un element que simbolitza la vida i és molt nostra”.

Elisa Pomar ha dissenyat un anell inspirat en la joieria eivissenca: “No he sortit de la tradició. M’inspiro en les emprendades i he fet un anell amb coral verd perquè les antigues emprendades eren de plata i coral. El coral és un element viu i el veig com un element que aporta energia”.

Els establiments participants, a més de les parades del Mercat Nou i el Mercat Vell, són els següents: Catalina’s Shoes, Pop Up biza, Ibiza 45, Almacenes Tur, La Sirena, Aguamarina, Erotic & Chic, Gatzara, Conytel, Librería Sa Cultural, Danna’s, S’Hort Nou, Deportes Bonet, Km 0, Trofeos Cas Datilet, Peuets Outlet, Peuets, Iber Pell, Puericultura Daroca, Kebele, Princess Ibiza, Fashion Outlet Anima, Biosmell, Merceria Ibiza, Floristeria Es Detall, Multiopticas Doctor Marí, Doctor Marí Sunglasses, Comercial Textil Los Catalanes, Artesania Ebusitana, Llibrería Mediterránea, October Ibiza, Chic Events Shop, Pinturas Ca’n Verdera, Librería Verdera, Armería Balanzat, Aromes d’Eivissa, Perfumerías África, Boutique Varó, Especiate, Can Reyet, DKF Kids, Canada House i Tuss. A aquests 43 comerços s’hi han d’afegir les botigues de Pomar -Origins, Pomar Regals, Joieria Pomar, Elisa Pomar- i el comerç d’Enric Majoral.