Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reacciona!L’Ajuntament d’Eivissa llança una campanya de sensibilització contra les violències masclistes que posa el focus en els agressors i dirigida a tota la ciutadania.

L’Ajuntament d’Eivissa ha llançat la campanya #EivissacontraVM, una iniciativa de sensibilització contra les violències masclistes que posa el focus en els agressors i que crida a la implicació de la ciutadania.

La campanya, impulsada des de la regidoria d’Igualtat, està centrada en visibilitzar algunes de les situacions de violència masclista que pateixen les dones i dirigeix missatges directes contra l’agressor com 'No ets millor que ella', 'No coartis la seva llibertat', 'No l’insultis', 'No la controlis', 'No li cridis', 'No és de la teva propietat', 'No miris el seu telèfon' o ‘No trafiquis amb ella’. Així mateix, també se llança un missatge clar a la ciutadania: ‘Reacciona, no siguis còmplice’, perquè tenguin clar que, davant una situació de violència masclista, han d’actuar i denunciar-ho.

La regidora d’Igualtat, Claudia Cotaina, ha fet una crida a la ciutadania perquè col·labori amb les autoritats i denunciï qualsevol situació de violència que coneguin als seus barris. “És la primera vegada que, des de l'Ajuntament d'Eivissa, fem una campanya així dirigida contra els agressors i cap a la ciutadania en general i volem recordar que és responsabilitat de tothom que el municipi esdevingui un municipi lliure de violències masclistes. Amb la implicació de tots i totes ho aconseguirem”. “Hem volgut recordar, a més, tots els recursos, telèfons 24 hores, whatsapp i app, als quals poden adreçar-se tant les dones com la ciutadania en general”. 

Segons dades del mes de maig del Govern balear, l’atenció del servei 24 hores per a dones víctimes de violències masclistes va augmentar un 15% durant el confinament, i des del 14 de març fins el passat 5 de maig, el total de trucades al servei d’atenció va estar de 569. “Una dada a destacar és que el 75% de dones que es varen comunicar amb el servei 24 hores del Govern era la primera vegada que ho feien”. “La qual cosa ens indica la necessitat de seguir fent campanyes per acabar amb aquest tipus de violència i que totes les dones sàpiguen que estam al seu costat”, ha indicat Cotaina. L’any 2019 es varen registrar, a les Illes Balears, un total de 6.493 denúncies per violència de gènere.

La campanya de sensibilització compta amb una sèrie d’imatges per compartir a les xarxes socials, que també es penjaran a comerços i per diferents zones del municipi d'Eivissa i fa un recordatori dels telèfons als quals podeu dirigir-vos per informar-vos, rebre assessorament o denunciar alguna situació de violència: el telèfon gratuït 016, que no deixa rastre a la factura; els números de suport psicològic via whatsapp 682 916 136, 639 837 476 i 682 508 507; així com l’app mòbil Alertcops o els telèfons contra la tracta de persones amb finalitat d’explotació sexual (900105090) i d’atenció a persones en situació de prostitució de Metges del Món (971301189, 628467378, 630956578).

Aquesta campanya està finançada per la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern Balear, a través de l’Institut Balear de la Dona, i del Ministeri d’Igualtat, a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Contacte Violències Masclistes

No siguis còmplice

Contacte Violències Masclistes

Contacte Violències Masclistes

Enllaç a:
· Campanya contra les Violències Masclistes