Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

APBL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, el president d'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual, i els responsables de Marina Ibiza, han acordat continuar amb el projecte d'eliminació de les tanques que separen el port de la ciutat d'Eivissa i fer un gran passeig per a la ciutadania que transcorri des del far del Port d'Eivissa fins al far del Botafoc, sense barreres visuals que separin el mar de la ciutat.

A la reunió hi ha assistit l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, el president d'Autoritat Portuària, Joan Gual, la tinenta d'alcalde i regidora d'Urbanisme, Elena López, el responsable de Domini Públic d'APB, Armando Parada, Ignacio Revilla, responsable de la delegació d'APB a Eivissa i per part de Marina Ibiza, Marcos Marí i Rafael Cardona.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que es tracta d'un acord fruit del treball conjunt entre les dues institucions, Ajuntament i Autoritat Portuària i Marina Ibiza, i que té per objectiu unir les forces per tal de tenir una visió global del Port, posant-lo a l'abast de la ciutadania. Fa uns anys, ja iniciarem, sempre comptant amb la gran feina d'APB, amb aquesta transformació al port per tal que la ciutadania pogués gaudir d'un passeig de far a far i convertir-nos en una ciutat que mira a la mar'.

Per la seva banda, el president d'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual, ha dit que 'l'acord d'avui és un pas més a la consolidació de la cessió a la ciutadania de la primera línia del port. És a dir des de la Marina, fins l'obra de retirada de la tanca feta des de la terminal de Formentera, ara se li suma aquesta nova acció. Són passes, una darrera l'altre que significarà als propers 4 anys l'accés de la ciutadania al Port serà absolut'.
En aquesta darrera fase de retirada de tanques, el Port Esportiu de Marina Ibiza integrarà les seves instal·lacions en la ciutat d'Eivissa connectant la zona marítima i l'actual passeig Joan Carles I.

En concret les actuacions consisteixen en l'apertura de fins a 8 nous accessos per a vianants, facilitant l'accés dels vianants a la zona de la marina; substitució de la vegetació per altra de proporcions més petites; connexió dels accessos amb la pavimentació existent a la zona enjardinada donant continuïtat al passeig marítim; instal·lació de nou mobiliari urbà, papereres i bancs de fusta i instal·lació de pilons il·luminats que permetin els pas dels vianants de manera separada als vehicles.
La integració d'aquesta part del port a la ciutat té un pressupost de 347.000 euros més IVA, que serà assumit per Marina Ibiza i ha estat supervisat pels tècnics de la regidoria d'urbanisme i Vies Públiques de l'Ajuntament d'Eivissa. Les obres s’iniciaran al mes de setembre.

L'actuació transcórrer des del principi del passeig de Joan Carles I fins al final de les instal·lacions de Marina Ibiza, el que significa l'eliminació de més de 500 metres lineals de tanca que separa la ciutat del Port.

Amb aquesta intervenció, es continuen eliminant barreres que separen ciutat i port i es continua amb el treball iniciat conjuntament entre Ajuntament i APB perquè el Port estigui integrat amb la ciutat i sigui un espai de gaudi per a la ciutadania.