Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni Ajuntament - IBAVIL’Ajuntament d'Eivissa i l’lBAVI signen un conveni per a la cessió de la gestió i administració de tres habitatges al municipi destinats a situacions d’emergència habitacional.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, han signat aquest matí un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’IBAVI cedeix la gestió i administració de tres habitatges que es destinaran al departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa. A la signatura també hi han assistit la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, la directora del IBAVI, Cristina Ballester i la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned.

Aquests immobles, que havien estat cedits  a l'IBAVI en 2016, es posaran a la disposició del departament de Benestar Social, com ja es va fer amb els dos pisos situats a Dalt Vila que es van cedir a l’associació APFEM per al seu programa d’inserció de persones vulnerables.

L’assignació s’efectua amb la finalitat de donar cobertura a les necessitats d’allotjament del municipi, especialment a aquelles situacions puntuals d’emergència social i que requereixen disposar d’un habitatge de forma immediata. El conveni té una vigència d’un any amb prorroga anual fins a un màxim de quatre anys més.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘el problema de l’habitatge afecta a tothom i evidentment de forma més important als col·lectius més vulnerables. Són moltes les persones que tenen dificultats per a poder accedir a un habitatge a l’illa, una situació que s’ha complicat encara més amb la crisi provocada per la COVID-19. Amb aquesta cessió, aquests habitatges serviran per a poder ajudar a aquelles persones que es trobin en una situació clara d’emergència habitacional’.

Conveni Ajuntament - IBAVIPer la seua banda, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha dit que 'amb l’Ajuntament d’Eivissa hi ha una sintonia clara en quant a necessitats i la voluntat de remar de manera conjunta per fer possible objectius compartits com són els 86 habitatges públics a Eivissa. Eivissa ha fet grans esforços amb la cessió dels tres solars on s’estan construint les HPO amb una inversió de 12’4 milions d’euros i que en aquests moments les obres estan en marxa. Aquests fets son fruit de la voluntat de feina conjunta. En aquests moments els 12 habitatges a sa Penya i aquestss 86 són un total de 98 habitatges en construcció o en rehabilitació a la ciutat d’Eivissa’.

Conselleria d’Habitatge del Govern de les Illes Balears i Ajuntament d’Eivissa obrin una nova línia de feina amb aquesta signatura de cessió d’espais a l’Ajuntament per tal que gestioni aquests habitatges donant respostes encertades a la ciutadania.