Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can CasalsLa inversió està cofinançada per la Unió Europea amb Fons FEDER.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat del regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur i de la regidora d'Urbanisme, Elena López, han visitat les obres de reforma i rehabilitació que s'estan duent a terme a la casa pagesa de Can Casals al barri de Cas Serres. La casa pagesa de can Casals, datada al segle XVIII i de titularitat municipal, és un interessant exemple d'arquitectura rural, dels pocs que es conserven al municipi i està inclosa al Catàleg Municipal de Patrimoni.
L'obra de reforma i rehabilitació està cofinançada per la Unió Europea a través dels Fons FEDER i compta amb un pressupost d'execució de 273.579 '67 euros. Les obres van començar al mes de febrer i es té prevista la finalització al mes de novembre.

Per a l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, 'aquesta és una actuació important a la ciutat perquè d'una banda recuperam espais patrimonials, el municipi no disposa de moltes cases pageses, per aquest motiu des de l'Ajuntament d'Eivissa treballem per a recuperar el patrimoni cultural i etnològic de la nostra ciutat i d'altra banda, hem atès les peticions del veïnat que ens demanaven recuperar i rehabilitar aquest espai al barri de Cas Serres i així ho estem fent'.
El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha dit que 'la casa té diverses fases tot i que està datada al segle XVIII i el que s'ha fet és recuperar tots els elements que s'han pogut mantenir, marqueteries, portes, el tancó i el paviment original del porxo i elements interiors i s'han eliminat els elements més moderns'.

La ciutat d'Eivissa té altres cases pageses, recuperades i rehabilitades per l'Ajuntament d'Eivissa, és el cas de la casa pagesa de Can Tomeu, a Ca n'Escandell, la recentment rehabilitada casa de sa Colomina, actual seu del Casal d'Igualtat i can Casals, on s'està executant l'obra de rehabilitació.