Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Rutes escolarsLa inversió està cofinançada per la Unió Europea amb Fons FEDER.

L’Ajuntament d’Eivissa ha iniciat l’execució de dues noves Rutes escolars a la ciutat. L'obra, adjudicada per 93.484,60 IVA inclòs, està cofinançada per la Unió Europea a través dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).
La ruta 2 uneix el CEIP Portal Nou amb Via Romana amb carrer d’Arxiduc Lluís Salvador i a la Ruta 3 uneix la zona del Port d’Eivissa, des de Bartomeu de Rosselló fins al CEIP Sa Bodega.

La solució adoptada per aquestes rutes és la disposició de rajoles a la vorera associada al color de la ruta escolar. A més es millorarà la seguretat dels vianants amb l’ampliació de les voreres a zones de passos de vianants, instal·lació de llum LED als passos de vianants i la pintura de passos de vianants en 3·D, fet que genera un efecte de volum sobre la calçada als vehicles que s’apropen als passos de vianants frenant una reducció de la velocitat.

El programa A Peu a l’Escola ja compta amb dues Rutes Escolars en funcionament que han rebut una molt bona acollida i en la que participaven l’any passat un total de 40 infants que l’estaven utilitzant. Són la Ruta 1, que enllaça els col·legis de Sa Real i Portal Nou amb el centre escolar de Nuestra Señora de la Consolación i la Ruta 9 que va del barri de ses Figueretes fins a les escoles de Cas Serres i Poeta Villangómez.

El programa de Rutes Escolars busca afavorir la seguretat a les entrades i sortides de les escoles, evitant que siguin uns moments de conflicte urbà a causa de la congestió viària als accessos als centres. A més, amb la reducció del trànsit, busca una millora del medi ambient reduint la contaminació atmosfèrica i fomenta els hàbits de vida saludable.

Pels infants es planteja com una experiència que millora la convivència i fomenta els comportaments respectuosos i l’autonomia dels boixos i boixes. Amb la implicació dels comerços adherits, es contribueix a fer de la ciutat un entorn més amable i segur pels infants.