Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Devolució posidònia a platgesL'Ajuntament d'Eivissa ha iniciat aquesta setmana els treballs de devolució a les platges del municipi de la posidònia retirada abans de la temporada d'estiu en compliment amb el sistema de gestió sostenible del litoral.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski ha assenyalat que ‘l’objectiu és doble. Per una part es vol que les platges queden protegides dels temporals que es produeixen durant l'època hivernal i per l’altra retornar a les platges el màxim possible de sorra retirada amb la posidònia, ja que el material sedimentari associat a la retirada de la planta és, segons un estudi que vam realitzar fa uns anys, d’un 81%’.

Des de Medi Ambient han destacat que aquest any s’han retirat un total de 559 camions amb 4.192 tones de posidònia i que d’aquestes 120 tones han estat usades per una empresa de construcció d’habitatges. Durant l’època estival la posidònia es guarda en un solar municipal ubicat al barri de Can Escandell.

Els treballs de devolució de la posidònia oceànica, que es realitzen conjuntament entre el departament de Medi Ambient i el servei públic de neteja Valoriza, s'han iniciat en la zona de Platja d'en Bossa i està previst que en les pròximes setmanes continuï a Talamanca i conclogui a ses Figueretes.