abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Expo DonesLa Biblioteca municipal de Can Ventosa ha organitzat una exposició bibliogràfica, en el marc de la jornada del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. La mostra, que compta amb un total 150 llibres es pot visitar a la sala Jordi Juan Riquer fins al 4 de desembre.

La mostra s’ha dividit en dues parts. A l’entrada de la biblioteca s’han col·locat llibres que han estat escrits per dones escriptores, que tenen a les dones com a protagonistes o conten històries de dones que han lluitat en tots els àmbits professionals.

En aquesta secció es poden trobar títols com ‘Camille’ de Bernat Nadal, un poemari dedicat a Camille, artista i escultora parella de Rodin, a qui va tancar la família en un manicomi i de qui Rodin es va apropiar d'algunes de les seues obres; ‘Els Testaments’ de Margaret Atwood; ‘Moriren dues vegades’, de Toni Tugores, que parla sobre les cinc milicianes catalanes que varen ser torturades, violades, passejades i assassinades a Manacor durant la Guerra Civil; o ‘Indiana’ d'Amantine Aurore Dupin, més coneguda amb el pseudònim masculí George Sand, entre altres.

L’altra part de l’exposició recull dues taules amb una petita mostra d'escriptores que varen ser silenciades pel masclisme i l'època que les va tocar viure, com Mercè Rodoreda, Caterina Arderiu, Carmen Laforet, Concepción Arenal, Clara Campoamor o Virginia Woolf.

A l’exposició, que vol traslladar als visitants un missatge positiu, de superació i de futur al voltant de les dones, s’han creat també diversos lemes que indiquen el contingut de cada secció i hi podem trobar ‘Biblioteques, espais d’igualtat’, ‘Tot això passarà’, ‘Només sí és sí’ i ‘Dones: reescrivim la història’.