Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Viu la Posidònia"Viu la Posidonia" 2021 es celebra del 24 de setembre al 15 de desembre amb noves activitats mediambientals i educatives.

L'Ajuntament d'Eivissa celebra la cinquena edició del programa "Viu la Posidònia" amb la sostenibilitat, la protecció de la biodiversitat i la conscienciació sobre la importància de protegir la posidònia enfront del canvi climàtic, com a grans reptes.

Enguany, la iniciativa es perllongarà fins al 15 de desembre i estarà composta per cinc grans seccions que oferiran una àmplia varietat d'activitats, exposicions, tallers educatius, gastronomia i premis per a conscienciar sobre la importància de la planta marina.
La regidora de Turisme de l’Ajuntament d'Eivissa, Dessiré Ruiz, ha explicat que ‘enguany es compleix la cinquena edició d'un programa amb el qual apostem per la desestacionalització i per visibilitzar els béns Patrimoni de la Humanitat, en el marc del Pla Estratègic de Turisme. Aquest programa suposa un pla de dinamització i l'impuls a les empreses i negocis locals, amb la creació de nous productes i propostes a la tardor’.
Amb l’impuls de les regidories de Medi Ambient i de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, el programa Viu la Posidònia, ofereix activitats com immersions fotogràfiques, visites en caiac i paddle surf, en la secció ‘Naturalesa’; activitats de conscienciació ciutadana i ecoturisme, en la secció de ‘Educació’; exposicions de joieria que interpreten la posidònia com una joia a preservar, en l'apartat ‘Art’; menús en restaurants del municipi, amb la proposada ‘Gastronomia’ i concursos en les xarxes socials amb els ‘Premis Posidònia’.

Naturalesa
La secció ‘Naturalesa’ oferirà immersions en la posidònia per a captar imatges de la planta mil·lenària i la seva floració, a més de visites en caiac i activitats de paddle surf a les platges de ses Figueretes, Talamanca i Platja d'en Bossa.
La informació a les personesnes participants es facilita en diferents idiomes.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha volgut destacar que ‘enguany com a novetat s’inclouen activitats especifiques per a treballadors i treballadores de hotels i restaurants de la ciutat perquè pensam que aquest sector és fonamental que conegui els nostres bens patrimoni per poder recomanar aquestes activitats i fer que valorin la seva importància per tal de fer-la arribar als clients dels seus establiments. Són la porta d’entrada del sector turístic i volem que participin en aquest programa per tal de donar-li difusió’.
Les immersions fotogràfiques sortiran des del port Marina Botafoc i les excursions en piragua, des de la platja de ses Figueretes, i a més comptaran amb dues jornades dedicades a les famílies amb nens de 10 a 17 anys i amb necessitats especials, ja que hi haurà monitors experts.
També hi haurà paddle surf a Platja d’en Bossa, a Talamanca i ses Figueretes.
Per a totes aquestes activitats, que es realitzen principalment en cap de setmana, es poden reservar les places en el telèfon 971 399 232 o el correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Educació
En la secció ‘Educació’, la regidoria de Medi Ambient impulsa noves activitats educatives i de conscienciació, en col·laboració amb entitats locals i professionals del sector.
Així tindrà lloc l'activitat ‘Posidònia Power Kids’ amb una macrojornada de neteja organitzada pel GEN-GOB i el músca Albert Oliva en col·laboració amb els centres educatius, i un taller artístic creatiu i mediambiental de reutilització de residus per a la creació d'instruments i la posada en escena d'un musical. Aquetes activitats estan emmarcades els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les reserves es poden realitzar al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
També es realitzaran activitats d'ecoturisme amb la biòloga doctora en gestió del medi ambient, Teresa Marí, per a explicar la relació entre la lluna i el creixement de la posidònia i les marees. Es tracta d’una activitat dirigida a un públic familiar, amb una edat mínima de 6 anys. També es podrà observar els estrelles amb un telescopi. Les dates previstes per aquesta activitat són el 9 d’octubre i el 13 de novembre a Talamanca i Marina Botafoc.
Les reserves es podran fer al 971 399 232 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Una altra iniciativa d'ecoturisme serà una ruta circular guiada per ses Feixes amb Amics de la Terra els diumenges 10 d'octubre i 14 de novembre. Durant la ruta, els participants descobriran la història de la zona humida, podrán observar la flora i la fauna i, a la planja, l’activitat es centrarà en les restes de Posidònia Oceàica i en explicar la funció esencial per a protegir la biodiversitat, l’arena de la platja i la costa.
També s’ha previst el webinar Posidònia, el dijous 2 de desembre, amb els resultats del projecte de recuperació de la prada de ses Figueretes.

Art, gastronomia i premis
En la secció ‘Art’, la posidònia es reivindica com a patrimoni natural i cultural d'Eivissa, a través de l'obra dels joiers Elisa Pomar i Enric Majoral. En els seus espais de la Marina i Vara de Rey, tots dos creadors exposaran les col·leccions en les que mostren la seva interpretació artística del fons marí i la seva visió de la posidònia com una joia que tots hem de preservar.
En l'apartat de ‘Gastronomia’, nou restaurants del municipi oferiran variades propostes dirigides a tots els públics, per a donar visibilitat al singular ecosistema de la praderia submarina, on conviuen gran varietat d'espècies.
La Confraria de Pescadors d'Eivissa i la marca de garantia 'Peix Nostrum’ també se sumen a aquesta iniciativa.
Finalment, els Premis Posidònia seran els guardons del concurs 'Viu la Posidònia' a les xarxes socials de Turisme d'Eivissa i es podran guanyar premis com a dinars i sopars en els restaurants adherits a la campanya, nits d'hotel i joies homenatge a la planta mil·lenària, a més de samarretes i màscares.
Totes les activitats del program són gratuïtes i es desenvoluparan seguint els protocols i mesures de seguretat front a la COVID-19.

Enllaç a:
· Programa "Viu la Posidònia" en pdf

Wpp