Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

25N2L’Ajuntament d’Eivissa i la seva corporació ha guardat avui 25 de novembre al minut de silenci que s’ha realitzat a les 12 hores amb motiu de record a totes les dones assassinades per violència masclista. La Corporació Municipal s’ha concentrat davant les dependències municipals de l’Edifici CETIS. L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz ha recordat que ‘ens hem concentrat per condemnar les violències masclistes en el dia internacional contra aquest tipus de violència. Els assassinats que han patit les dones durant aquest 2022 és insuportable. Són la punta del iceberg, sota d’aquests assassinats hi ha moltes actituds masclistes que fan que la vida de les dones sigui més difícil i des de l’Ajuntament d’Eivissa treballam perquè aquesta desigualtat acabi i que podam viure entre persones en igualtat’.

Durant aquest any 2022, 38 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya; 44 l'any passat i 1.168 víctimes mortals per Violència de Gènere des de l'1 de gener de 2003 fins avui.

Activitats relacionades amb el 25N

Recordem que, coincidint amb amb el Dia Internacionals contra les Violències Masclistes, l’Ajuntament d’Eivissa continua amb el programa d’activitats organitzades des d’Igualtat.

Avui, Dia Internacional per l’eliminació de les violències masclistes, les associacions feministes faran una concentració, lectura de manifest i diferents activitats per a totes les edats al passeig de Vara de Rey, des de les 17.00 fins a les 21.00 hores.

Demà dissabte 26 de novembre, les activitats continuen amb el cinefòrum Corto y Cambio de Rol (CYCROL): Mirades adolescents sobre les violències sexistes, impartit per Daniela Cugliandolo, artista audiovisual, professora de cinema i directora de teatre i Beatriz de Astorza, coeducadora i dinamitzadora de teatre social, amb experiència en intervenció amb joves i dones supervivents de violències masclistes. Serà al Casal d’Igualtat de 18.30 a 20.30 hores i està dirigit a joves a partir de 14 anys i les seues famílies.

Dissabte 3 de desembre està prevista la projecció del documental «Venus sense Canon: relat d’una experiència transformadora i feminista» que comptarà amb un col·loqui posterior en què intervindran la directora i els protagonistes del documental.

El programa es tancarà divendres 9 de desembre amb la sessió de contacontes coeducatius i el conte Arturo i Clementina, d’Adela Turín.

Totes les activitats són gratuïtes gràcies als crèdits rebuts pel Govern de les Illes Balears, Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, a través de l’Institut Balear de la Dona i a través del Ministeri d’Igualtat, Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la violència de gènere, a través del Pacte d’estat contra la violència de gènere.

251

 

 

 

 

 

Wpp