Gener 23, 2025

ajuntamentdaltvila

GCPHE a Utrech

LES CIUTATS PATRIMONI DE LA HUMANITAT D'ESPANYA COMENCEN LA SEUA PROMOCIÓ DE 2019 A LA FIRA DE TURISME VAKANTIEBEURS D'UTRECHT, EN ELS PAÏSOS BAIXOS

Àvila 10 de gener 2019.- Les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya participen aquesta setmana a la fira de turisme Vakantiebeurs 2019, que se celebra a la ciutat holandesa d'Utrecht del 9 al 13 de gener a les instal·lacions del recinte firal Royal Dutch Jaarbeus. En aquest esdeveniment, de gran importància per al mercat holandès i principalment destinat a públic final, participen les principals destinacions, empreses i professionals del sector. 

Segons dades de la pròpia fira, l'edició 2018 va aconseguir la xifra de 105.369 visitants i 1.126 expositors. El perfil del visitant a la fira és de persones que fan una mitjana de 2,5 vacances a l'any i gasten una mitjana de 3.200 € per any en elles. Espanya es va situar en la segona destinació per interès, per darrere d'Itàlia, i seguit d'Alemanya en tercera posició i França/Grècia i Portugal/Noruega que comparteixen quart i cinquè lloc respectivament.

La coordinació de la participació en aquesta fira està sent assumida per l'Oficina de Turisme d'Espanya (OET) de l'Haia i les Ciutats Patrimoni disposen d'un espai propi dins de l'estand de Turespaña en el qual s'estan mostrant de primera mà les nostres 15 destinacions UNESCO i la seua riquesa patrimonial i cultural.
 
En 2018, a més de la participació en aquesta fira i també amb el suport d'aquesta mateixa oficina, el Grup Ciutats Patrimoni va organitzar un press trip per a periodistes d'una coneguda revista d'estil de vida, i una presentació directa per al sector professional en col·laboració amb Paradores i l'Ambaixada que va tenir lloc a l'Haia el passat mes de maig.

El mercat holandès
Viatjar en vacances és un hàbit de consum molt arrelat entre els holandesos: Segons dades de Turespaña, el 80% de la població viatja anualment amb una mitjana per persona de gairebé 3 viatges a l'any, el que permet la realització de viatges d'índole diversa, i la seua mitjana de despesa figura entre les més elevades del continent europeu.
Les destinacions estrangeres més visitades pels holandesos el 2017 van ser Alemanya (18,1% del total), França (14,2%) i Espanya. Així Espanya se situa com a tercera destinació, amb una quota de mercat del 12,4%, xifra que ve creixent ininterrompudament des de l'any 2013. La principal motivació dels viatges a l'estranger és la visita de ciutats combinada amb la cultura (21%).
L'any 2017 van visitar Espanya 3,7 milions de turistes holandesos, el que situa a Holanda com a cinquè mercat emissor, tant en flux de turistes com en despesa (4.021milions d'euros). En pernoctacions hoteleres Holanda avança a Itàlia, passant a ocupar la quarta posició amb 9,7 milions. L'any va tancar amb increments en tots els indicadors, creixent un +10,4% el volum de turistes, un +14,1% la despesa i un +10% les pernoctacions hoteleres.
L'acumulat dels deu primers mesos de 2018 també mostra creixements en el flux de turistes (+3,6%) i en la despesa (+4,4%), mentre que les pernoctacions hoteleres retrocedeixen lleument (-2,4%) (INE).

Pla Operatiu de Turisme del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya

Després d'un 2018 molt positiu per a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i marcat per les celebracions i actes commemoratius especials amb motiu del 25 Aniversari de la creació del Grup, el Pla Operatiu per a 2019 continuarà amb la línia de promoció, representació i comercialització de les nostres 15 Ciutats sota el segell de qualitat excepcional que atorga formar part de la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

A més de dur a terme diverses presentacions directes i exposicions, al llarg de l'any està previst participar en els principals esdeveniments i fires nacionals i internacionals del sector, tant en els principals mercats emergents com en els més consolidats; Fitur (Madrid), Salon des Vacances (Brussel·les), Reisen Hamburg (Hamburg), Salon Mondial du Tourisme (Paris), WTM Latin America (Sao Paulo), ITB Berlín i WTM Londres, ITB Àsia (Singapur), JATA (Japó) i CITM (Xina), entre d'altres.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu de la qual és actuar de manera conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats que la componen, els cascos històrics de les quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Mundial: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.