Novembre 12, 2024

ajuntamentdaltvila

Premi CPHE a ParadoresTambé s'ha descobert la placa commemorativa que atorga el Grup de Ciutats a Eivissa, al 20 aniversari de la seva declaració. Demà se celebra l'Assemblea General d'Alcaldes i Alcaldesses de Grup en la ciutat d'Eivissa/Ibiza.

Eivissa, divendres 15 de novembre de 2019. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat ha lliurat avui el Premi Patrimoni 2019 a Paradors de Turisme, guardó que ha recollit el seu president, Óscar López, i que distingeix cada any a les persones o entitats que han destacat en la conservació i posada en valor de patrimoni cultural espanyol. A més, aquesta tarda també s'ha descobert la placa commemorativa que ha atorgat el Grup de les 15 Ciutats a Eivissa/Ibiza, pel 20 aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial. Un acte que ha tingut lloc abans de la reunió de la Comissió Executiva del Grup, prèvia a la celebració demà dissabte de l'Assemblea General d'Alcaldes i Alcaldesses, que tendrà com a escenari el Museu d'Art Contemporani d'Eivissa.

El president del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha destacat "no només la importància que ha tengut Paradores per a la preservació i posada en valor de tants edificis històrics en tot el nostre país, sinó també l'alt nivell amb què es gestionen aquests espais, sent símbol, dins de la nostra planta hotelera, d'amabilitat, qualitat i bon servei".

Rafael Ruiz ha afegit que "a la vista de la gran quantitat d'esdeveniments conjunts que hem organitzat les ciutats Patrimoni i Paradors, tant al nostre país com fora d'ell, s'ha demostrat que som un bon tàndem. Hem anat de la mà a molts llocs del món i com a equip, la nostra targeta de presentació és immillorable. Ciutats excel·lents i allotjaments únics".

El president de el Grup també ha subratllat que de les 15 Ciutats Patrimoni, 12 compten amb un establiment d'aquesta marca emblemàtica que contribueix al fet que Espanya sigui una de les grans potències turístiques i ha desitjat que aquelles ciutats espanyoles Patrimoni Mundial que encara no tenen parador, puguin albergar-ne un en un futur.

El president de Paradores, Óscar López, ha agraït el premi "en nom de més de 4.500 treballadors de la xarxa. Es tracta d'un guardó que omple d'orgull a tots els que formem part d'aquesta empresa perquè des de fa més de 90 anys Paradors treballa, precisament, per tenir cura, recuperar i posar en valor l'important patrimoni històric-artístic que tenim a Espanya. Aquesta és una de les raons de ser de Paradors, una cadena hotelera pública amb 90 anys a l'esquena que es dedica a posar en valor, a conservar i protegir el patrimoni".

L'acte ha comptat amb l'assistència de la Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver, que ha afirmat que "les Ciutats Patrimoni són les millors ambaixadores de la nostra rica cultura i patrimoni al món i ens ajuden a consolidar la marca Espanya", motiu pel qual ha assegurat que "continuarem donant suport a les ciutats Patrimoni financera i institucionalment, perquè les 15 ciutats segueixin sent el que són: Una joia que hem de preservar".

La secretària d'Estat ha afegit que "el patrimoni històric és una peça clau en el nostre model turístic i és el que fa úniques a les nostres ciutats: Una herència cultural que entre tots hem de cuidar per protegir la nostra essència i els nostres valors".

Aquesta tarda també s'han reunit els membres de la Comissió Executiva de el Grup de Ciutats Patrimoni, que està formada per les ciutats d'Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna i Conca. Es tracta de la reunió prèvia a l'Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, màxim òrgan de govern d'aquesta entitat, que se celebra a Eivissa demà dissabte, 16 de novembre. La reunió tendrà lloc a les 10 hores al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) i hi assistiran els alcaldes i alcaldesses de les 15 ciutats membres d'aquesta entitat sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública, que reuneix les ciutats espanyoles els cascos històrics de les quals han estat inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

A l'Assemblea d'Alcaldes i Alcaldesses es preveu aprovar la proposta de pressupostos per al 2020, que manté la mateixa quantitat de 2019, és a dir, 990.000 euros. També es preveu aprovar el Pla operatiu de Turisme 2020 i el plec de condicions de la tercera fase de l'Observatori Turístic, així com repassar tots els projectes en què està treballant el Grup, entre ells, la celebració de la IV Trobada de Gestors de Patrimoni Mundial els dies 26 i 27 de novembre a la ciutat d'Eivissa, a més de valorar les propostes que s'han anat traslladant a la Comissió Executiva i que s'han de sotmetre a consulta dels 15 alcaldes i alcaldesses.

Amb motiu d'aquesta Assemblea, el programa de Ràdio Nacional d'Espanya "De Pe a Pa", dirigit per Pepa Fernández, s'ha emès aquest matí en directe des de l'Espai Cultural Can Ventosa, a Eivissa.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, que va celebrar el 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els nuclis històrics de les quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

PROGRAMA: Dissabte 16 de novembre:
9.45 h- Fotografia oficial dels alcaldes i alcaldesses. Portal de ses Taules
10.00 h- Assemblea General. Museu d'Art Contemporani
12.30 h- Roda de premsa. Museu d'Art Contemporani.

Enllaç a:
· Discurs de l'Alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz en pdf