Gener 23, 2025

ajuntamentdaltvila

Premi TarracoEl president del Grup i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, recull el premi Tarraco que es lliura al Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat en reconeixement a la seva tasca en favor del patrimoni de Tarragona. El guardó ha estat lliurat per l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

Tarragona, divendres 4 de desembre de 2020. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE) ha rebut el Premi Tarraco en reconeixement a la seva tasca en favor del patrimoni de Tarragona. El president de l'GCPHE i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha rebut el guardó de mans de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en un acte que s'ha celebrat al saló de plens de l'Ajuntament. "Com a president del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, és un honor recollir un guardó a 15 ciutats singulars, que reconeix el treball realitzat durant més de 25 anys per moltes persones.

Aquest reconeixement suposa una nova empenta per a totes les ciutats de Grup, que ens anima a redoblar esforços, més ara en aquests temps difícils, quan les nostres ciutats, però sobretot els nostres veïns i les nostres veïnes, necessiten més que mai el suport dels seus ajuntaments", ha manifestat Rafael Ruiz.

El president s'ha referit als diferents projectes que té en marxa el Grup per afrontar la crisi provocada per la pandèmia: "Molt especialment l'Observatori Turístic i la preparació de la propera campanya de promoció, que tenen com a objectiu aixecar-nos quan abans i recuperar aquest important motor per a les nostres ciutats que és el turisme. Però també els programes de formació a les escoles, la promoció de la cultura segura, l'intercanvi d'experiència i coneixement entre els nostres tècnics, i tantes altres iniciatives en les que treballem dia a dia i de forma coordinada".

En una ocasió tan especial, el president també ha volgut recordar que "aquest Grup és una xarxa única, declarada d'interès públic per la seva trajectòria, i que ens dóna a les ciutats l'oportunitat de fer front, de manera comuna, a objectius i problemes que potser, no són els mateixos que els de la resta de ciutats". En aquest sentit ha subratllat que "no és el mateix netejar un carrer, de netejar un centre històric; organitzar la mobilitat a l'entorn d'un monument, regular l'urbanisme en espais protegits o fins i tot organitzar una programació cultural en una ciutat patrimoni. A les ciutats amb segell Unesco, no només treballem pel bé de la ciutadania; també treballem amb l'obligació de donar un tractament digne a l'herència rebuda, a la història de les nostres ciutats".

Rafael Ruiz ha manifestat que "és un orgull i un s'emociona, quan en un dia com el d'avui, l'Ajuntament de Tarragona reconeix la visió que van tenir els primers alcaldes que van decidir fundar aquesta organització. Quan es reconeix el treball de continuïtat realitzat durant 27 anys i, molt especialment, quan es reconeix la tasca realitzada per tots els homes i dones que han volgut assumir aquesta responsabilitat extra de la que parlava. Representar-avui a tots i a totes, és un regal".

El President de Grup i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha signat en el llibre d'Honor de la ciutat de Tarragona destacant 'la feina de Tarragona a la xarxa per protegir el més important que podem deixar als que vénen darrere, el nostre llegat històric, la nostra cultura'. El president no ha volgut oblidar en aquest acte la celebració del 21 aniversari de la declaració d'Eivissa com a ciutat Patrimoni Mundial que se celebra avui.