Novembre 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Tallers igualtatL’Ajuntament d’Eivissa impartirà a l’IES sa Blanca Dona diversos tallers dirigits a fomentar les relacions igualitàries entre joves.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat, amb la col·laboració de l’associació El Xiringuito Teatre, una oferta formativa denominada ‘Identitats Lliures i relacions igualitàries’, dirigida a apropar nocions sobre igualtat a l'alumnat, professorat i famílies dels centres educatius del municipi. Els tallers se realitzaran a l’IES sa Blanca Dona a partir del 13 d’abril. Durant el mes de març ja varen començar tallers similars a l’IES Isidor Macabich i al CEIP sa Bodega.

Les activitats estan finançades pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

L’alumnat d’ESO de sa Blanca Dona rebrà quatre taller diferents, depenent del curs. Així, a 3r i 4t d’ESO, s’impartirà el curs ‘A què li deim amor? Realitats, mites i violències en les relacions amoroses’, una formació a la qual mitjançant dinàmiques participatives, es debatrà entorn de les creences sobre l'amor i les relacions amoroses. Es podrà identificar el seu origen cultural i analitzar algunes conseqüències nocives dels mites romàntics i patriarcals sobre l'amor . Al taller també s’utilitzarà el teatre per recrear situacions de conflicte, control o dependència dintre de les relacions amoroses, amb l'objectiu d'identificar-les, detectant la seva vinculació amb les violències de gènere i incidint especialment en com prevenir-les o aturar-les.

L’alumnat de 2n ESO treballarà amb dues tallers: ‘Cos i autopercepció en les feminitats adolescents’, on s’abordaran les violències estètiques que pateixen les adolescents, visibilitzant el seu origen patriarcal i activant practiques d’apoderament i autoestima i ‘L’esfera emocional en les masculinitats adolescents’, per abordar qüestions com l'expressió i gestió de les emocions, la pressió de grup, conductes de risc o l’exercici de la violència, tot compartint experiències viscudes en l’entorn adolescent.
L’altre taller, ‘Aprenent a detectar estereotips, rols i violències sexistes en el nostre entorn.’ anirà dirigit a l’alumnat de 1r ESO. A partir de jocs i escenes teatrals l’alumnat podrà analitzar els estereotips i relacions de gènere presents en l’entorn escolar i el familiar, així com les situacions d'exclusió, discriminació o desigualtat que generen.

Wpp