Novembre 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Es RevellíEl Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat inicia les obres exploratòries i de consolidació d’es Revellí, últim element que queda per intervenir en el perímetre interior de la murada, una vegada que s'han restaurat tota la resta dels baluards.

Es Revellí, ubicat al peu del baluard de Santa Tecla i amb entrada des del mirador de l’Ajuntament d’Eivissa, compta amb una superfície de 1.308 m2 incloent l’espai de la casamata a la que es té accés des del carrer de Santa Maria.

El projecte compta amb un pressupost de 299.596,30 IVA inclòs i amb un termini d’execució de 8 mesos.

Actualment Es Revellí presenta diferents patologies com degradació parcial de les voltes de les troneres, i el deteriorament produït per la vegetació als murs.

Les obres, que s’han iniciat aquesta setmana amb la neteja de vegetació de l’espai, preveuen l’actuació sobre els paraments exteriors continuant amb el programa de consolidació i reparació de fàbriques amb el qual s'han abordat els paraments dels altres baluard, recuperació i posada a punt de la sortida d’aigua, eliminació de cablejats elèctrics sobre els murs, reposició de cantoneres, eliminació i neteja de les zones de vegetació, consolidació i remat de la coronació del mur i eliminació dels morters moderns amb la consolidació del parament. Les obres també preveuen la preparació del terreny per a la instal·lació de les passarel·les de fusta que connectaran es Revellí amb el carrer de Santa Maria en una segona fase del projecte de recuperació d’aquest espai.

El regidor de Patrimoni, Pep Tur, ha afirmat que ‘aquest és un projecte que permetrà fer un recorregut connectant el mirador de l’Ajuntament des d’es Revellí amb el carrer Santa Maria, un carrer que també serà rehabilitat pròximament junt amb el carrer Tur de Montis, i oferir tant a la ciutadania com als nostres visitants un element patrimonial més per conèixer la història del nostre patrimoni. En aquest sentit, també les obres exploratòries ens serviran per conèixer una mica més aquest element de la fortificació tan singular i pròxim al centre de la ciutat però a la vegada tan inaccessible i desconegut’.

En aquests moments s’executen tasques de desenrunament i retirada de la vegetació i zones d'exploració arqueològica per a documentar tant l'ocupació renaixentista com la púnica.

La fortificació renaixentista la conformen 6 baluards, nomenats Sant Bernat, Sant Jordi, Sant Jaume, Sant Pere, Sant Joan i Santa Tecla, i dos semibaluards, que són Santa Llúcia i es Revellí.

Wpp