Gener 28, 2025

ajuntamentdaltvila

IXciclomusicaL'Escola Superior de Música Reina Sofía i el Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya han renovat el conveni de col·laboració, en virtut del qual se celebraran 15 concerts gratuïts, entre els mesos d' octubre i desembre, que tindran com a escenari espais singulars de les 15 ciutats. A la presentació del Ciclo, que arriba a la seva novena edició, han assistit la Presidenta Fundadora de l'Escola Superior de Música Reina Sofía, Paloma O’Shea, i el President del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i Alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo. El concert de l'IX Ciclo de Música de Cámara a Eivissa se celebrarà el dia 27 d'octubre a la Sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa.

El President del Grup ha destacat que “renovem amb satisfacció l'experiència de les vuit edicions anteriors, en les quals aconseguim portar a les nostres ciutats 15 importants concerts de música de cambra, interpretada pels joves talents que es formen a l'Escola Superior de Música Reina Sofía, alguns d'ells procedents de les nostres Ciutats, i considerada un dels millors centres d'ensenyament musical del món. Com recordem cada any, estem davant dues marques d'excel·lència, la de l'Escola i la UNESCO, que es troben en aquest projecte que uneix joventut, talent, patrimoni i cultura”.

El president ha recordat que “milers de persones han gaudit al llarg d'aquests anys d'aquesta sèrie de concerts del màxim nivell, que se celebren en espais singulars i únics, realment excepcionals que poques ciutats al nostre país poden oferir: catedrals, esglésies, palaus, museus, monestirs i altres edificis històrics convertits en moderns i funcionals auditoris. Aquest programa musical enriqueix la ja potent i variada agenda cultural de les nostres 15 Ciutats UNESCO que han volgut fer de la cultura el seu senyal indiscutible d'identitat”.

Així mateix, Carlos García Carbayo ha agraït a la Reina Sofía la seva presència a Salamanca, on va presidir el concert extraordinari del passat 1 de juliol en el qual es va poder gaudir de l'Orquestra de Cámara Freixenet de l'Escola Reina Sofía.

“Aquesta novena edició del cicle continua amb la línia iniciada en 2014 per a la programació de concerts de gran qualitat, en el marc dels projectes culturals que ve desenvolupant el nostre Grup a través de la seva Comissió d'Educació, Cultura i Esport. Aquesta tardor 15 escenaris històrics únics tornaran a sonar i a omplir-se de vida amb la meravellosa música dels joves i brillants músics d'aquesta Escola. Un cicle que iniciem el pròxim 13 d'octubre en el Palau de Superunda d'Àvila i que tancarem en la Catedral Vieja de Salamanca el 17 de desembre. Sens dubte, aquest esdeveniment cultural serà una ocasió magnífica per a tornar a visitar i a gaudir aquests mesos de tardor”, ha conclòs.

Per part seva, la Presidenta Fundadora de l'Escola Superior de Música Reina Sofía, Paloma O’Shea, es va mostrar molt satisfeta per la qualitat d'aquest cicle de concerts dissenyat pel director artístic de l'Escola Superior de Música Reina Sofía, Juan Mendoza, que ofereix un programa molt variat, “on es repassarà la millor música de tots els temps, des de Bach a Mauricio Sotelo, i de tots els gèneres, des de la partita barroca fins al musical de Broadway” i gràcies al qual el públic pot gaudir d'una selecció de la millor música, a càrrec de les excel·lents agrupacions de l'Escola.

“El Cicle de Música de Cámara a les Ciutats Patrimoni és una de les coses més boniques que fem a l'Escola. Portem a llocs meravellosos la música de cambra universal interpretada per uns joves que són ja grans músics i aporten una combinació de talent i entusiasme difícil de trobar”.

“Tindrem recitals de piano, duos de violí i violoncel, duos d'instruments de corda o vent i piano, trios de llengüetes, quartets de corda, quintets de vent i un estupend recital de cant, amb àries, romances i cançons populars i de concert”, combinacions de les quals es va mostrar molt satisfeta la presidenta de l'Escola Reina Sofía.

“Amb aquest cicle la música de l'Escola i els espais d'aquestes ciutats es potencien mútuament i enriqueixen l'experiència del públic. Ho hem comprovat durant aquests anys de col·laboració i, per part nostra, tenim tota la intenció de continuar fent-ho”, va concloure Paloma O’Shea.

Enguany els espais seleccionats per a albergar el cicle són: el Palau de Superunda a Àvila, el Centre Cultural San Marcos a Toledo, la Fundació Tatiana Pérez de Guzmán el Bueno “Palacio de los Golfines de Abajo” a Càceres, la Real Casa de la Moneda a Segòvia, la Sala Refectori de l’Ajuntament Vell a Eivissa, l'Església de San Andrés a Cuenca, la Sala Mozart de l'Auditori de Galícia a Santiago de Compostel·la, la Sala Orive-Jardines de Orive a Còrdova, el Centre Tarraconense-El Seminari a Tarragona, l'Església del Convento de Franciscanas de San Juan de la Penitencia (Las Juanas) a Alcalá de Henares, la Concatedral de Santa María a Mèrida, l'Antic Convent de Santo Domingo de Guzmán a San Cristóbal de La Laguna, l'Auditori de l'Hospital de Santiago a Úbeda, l'Església de la Santa Cruz en Baeza, i la Catedral Vieja de Santa María a Salamanca. Per tercer any, en coincidir en el temps, les actuacions a Úbeda i Baeza estaran dins de la programació del XXVI Festival de Música Antigua de Úbeda y Baeza (FeMAUB 2022), els dies 9 i 11 de desembre.

Tots els concerts són d'entrada gratuïta fins a completar aforament.

Las fechas y lugares de los conciertos pertenecientes a este IX ciclo son:

OCTUBRE:

Dijous 13. 18,00h
ÁVILA
Palacio de Superunda
Globo Ensemble
Gala Kossakowski, flauta; Inmaculada Veses, oboe; Natacha Correa, clarinete; Andrea Pérez, fagot; Jessica Rueda, trompa
Obres de: Heitor Villa-Lobos, Salvador Brotons, Elliott Carter, Luis A. Escobar y Paquito d´Rivera

Dissabte 15. 19,00h
TOLEDO
Centro Cultural San Marcos
Cuarteto Mona
Elina Buksha y Charlotte Chahuneau, violines; Arianna Smith, viola; Christine J Lee, violonchelo
Obres de: Ludwig van Beethoven y Claude Debussy

Viernes 21. 20,00h
CÀCERES
Fundación Tatiana Pérez de Guzmán el Bueno “Palacio de los Golfines de Abajo”
Marta Montes, trompa; Marlon Mora y Antonio Escobar, trompetas; Luis Arias, piano
Obres de: Johann Hertel, Richard Strauss y Oskar Böhme

Dissabte 22. 20,00h
SEGÒVIA
Real Casa de la Moneda
Trío d’Anches
Fidel Fernández, oboe; Olivér Kusztós, clarinete; Javier Sanz, fagot
Obres de: Ludwig van Beethoven, Wolfgang A. Mozart y Jacques Ibert


Dijous 27, 20,00h
IBIZA/EIVISSA
Sala Refectori de l’Ajuntament Vell
Paula Mejía, violí; Willard Carter, violoncel
Obres de: Johann S. Bach i Maurice Ravel

NOVIEMBRE:

Dissabte 19. 20,00h
CUENCA
Iglesia de San Andrés
Grupo Haendel de Puertos del Estado
Ana Molina y María Ramos, violines; Carmen Gragera, viola; María Salvatori, violonchelo
Obres de: Joseph Haydn y Edvard Grieg

Dissabte 19. 20,30h
SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA
Sala Mozart del Auditorio de Galicia
Natalie Schwamova, piano
Obres de: Ludwig van Beethoven, Enrique Granados, Franz Liszt y Sergey Rachmaninoff

Diumenge 20. 20,00h
CÓRDOBA
Sala Orive-Jardines de Orive
Cuarteto Seikilos
Iván Görnemann y Pablo Quintanilla, violines; Adrián Vázquez, viola; Lorenzo Luján, violonchelo
Obres de: Joaquín Turina, Xavier M. Sotelo y Claude Debussy


Sábado 26. 19,00h
TARRAGONA
Centre Tarraconense-El Seminari
Sofía Salazar, flauta; Luis Arias, piano
Obres de: Gabriel Fauré, Benjamin Godard, George Enescu, Charles-Marie Widor, Claude Debussy y François Borne

DESEMBRE:

Divendres 2. 19,30h
ALCALÁ DE HENARES
Iglesia del Convento de Franciscanas de San Juan de la Penitencia (Las Juanas)
Patricia Cordero y Sara Zeneli, violines; Ricarlo Ali Álvarez, piano
Obres de: Gabriel Fauré y César Franck

Dijous 8. 20,30h
MÈRIDA
Concatedral de Santa María
Diego Micó, clarinete; Samuel Tirado, piano
Obres de: André Messager, Miguel Yuste, Salvador Brotons, Ernest Chausson, Charles-Marie Widor, Joseph Horovitz

Divendres 9. 20,00h
SAN CRISTÓBAL DE LA LAGUNA
Convento de Santo Domingo de Guzmán
Fidel Fernández, oboe; Alina Artemyeva, piano
Obres de: Antal Dorati, Francis Poulenc, Camille Saint-Saëns, Henry Dutilleux y Johan Wenzel Kalliwoda


Divendres 9. 20,30h
ÚBEDA*
Auditorio-Iglesia del Hospital de Santiago
Ana Paula Pantea, soprano; Paola Leguizamón, mezzosoprano; María Martín, soprano
Obres de: Leonard Bernstein, Pablo Luna, Jacques Offenbach, Federico M. Torroba, Leo Delibes, Giacomo Puccini, Georges Bizet, Carlos Gardel, A. Lloyd Webber y Álvaro Carrillo

Domingo 11. 12,30h
BAEZA*
Iglesia de la Santa Cruz
Leonardo Chiodo, violonchelo; Natalie Schwamova, piano
Obres de: Paul Hindemith, Robert Schumann, Antonin Dvorák, Nikolai Kapustin y Astor Piazzolla

Dissabte 17. 20,00h
SALAMANCA
Catedral Vieja de Santa María
Grupo Haendel de Puertos del Estado
Ana Molina y María Ramos, violines; Carmen Gragera, viola; María Salvatori, violonchelo
Obres de: Joseph Haydn y Edvard Grieg

Dins del XXVI Festival de Música Antiga d'Úbeda i Baeza (FeMAUB 2022)

Entrada gratuita hasta completar aforo en todos los conciertos

IXCiclo2

El cicle de concerts “Música de Cámara a les Ciudades Patrimonio de la Humanidad de España”, està organitzat per la Comissió d'Educació, Cultura i Esport del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya. Aquesta Comissió està presidida per l'Alcalde de Santiago de Compostel·la, Xosé Sánchez Bugallo, i la formen els 15 regidors de Cultura i Educació de les ciutats membres del Grup. A més d'aquest cicle, la Comissió ha posat en marxa altres projectes com a “Noche del Patrimonio. La Nit del Patrimoni. A Noite do Patrimoni” que va tenir lloc el 18 de setembre en els centres històrics de les 15 ciutats de manera simultània, i el programa pedagògic per a centres escolars “Aula de Patrimonio”.

El Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una entitat sense ànim de lucre creada en 1993, declarada d'Utilitat Pública, i formada actualment per 15 localitats, totes elles incloses en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO per l'excepcionalitat i valor dels seus centres històrics. Van ser ciutats fundadores Àvila, Càceres, Salamanca, Santiago de Compostel·la, Segòvia i Toledo. Posteriorment van ingressar: Còrdova (1996), Cuenca (1998), Alcalá de Henares (2000), San Cristóbal de La Laguna (2002), Eivissa (2002), Tarragona i Mèrida (2006), i en 2014 Úbeda i Baeza. El seu objectiu fundacional és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni històric de les ciutats que el componen, així com en la difusió i promoció nacional i internacional dels seus valors culturals, propiciant el desenvolupament d'un turisme cultural de qualitat basat en la rica història i el patrimoni de les seves ciutats.

L'Escola Superior de Música Reina Sofía va néixer en 1991 amb el doble objectiu de contribuir al desenvolupament dels joves i acostar la música a la societat. 30 anys després, és considerada entre les principals del panorama internacional. Sa Majestat la Reina Donya Sofía és la Presidenta d'Honor de l'Escola, el patronat de la qual reuneix organismes públics i empreses privades entorn d'una tasca comuna.

Cada any 150 alumnes de més 30 nacionalitats diferents estudien a l'Escola amb matrícula gratuïta, seleccionats únicament pel seu talent. A l'Escola reben un ensenyament personalitzat dels millors especialistes del món i actuen en els més de 300 concerts públics organitzats cada curs, arribant a ser beneficiaris d'aquesta àmplia programació artística més de 70.000 persones.

Més informació:

Àrea de Comunicació Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya

Tfn.- 920 35 40 00 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.ciudadespatrimonio.org
www.facebook.com/grupocphe
Twitter: @GrupoCPHE
Instagram: @grupocphe

Prensa Escola Superior de Música Reina Sofía
Tfn.- 91 523 04 19 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.escuelasuperiordemusicareinasofia.es
www.facebook.com/escuelareinasofia
www.youtube.com/escuelademusicareinasofia
www.linkedin.com/school/escuelareinasofia
Twitter: @EscuelaRSofia
Instagram: @escuelareinasofia

PDF del IX Ciclo Música de Cámara

Wpp