Gener 16, 2025

ajuntamentdaltvila

entreduesmusiques‘Entre dues músiques’ serà el concert que clausurarà el Festival Eivissa Clàsscia 2023 el proper cinc de desembre a l’Espai Cultural Can Ventosa a les 19:00 hores. A aquesta cita amb la música s’interpretaran la Suite per a flauta i piano trio de Claude Bolling i l’estrena absoluta ‘Tres Inopias’, una obra comissionada per aquest Festival composta per Miquel Àngel Aguiló. Les entrades, encara que són gratuïtes, s’han de reservar prèviament a la plana web de l’Ajuntament d’Eivissa.

Els intèrprets Héctor Koa (flauta travessera), Noel Saez (percussió), Salvatore Licitra (contrabaix) i Xico Ribas (piano) seran els músics protagonistes d’aquest concert que es caracteritza per comptar amb un repertori que és un dels crossovers clàssics més interessants de la història amb una barreja de música barroca i jazz.

El Festival Eivissa Clàssica està organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, compta amb la col·laboració del Patronat Municipal de Música d’Eivissa i s’ha realitzat gràcies al patrocini de la Fundación Abel Matutes, La Sirena Art Ibiza, Perfumerías África, Impremta Manonelles, Glissandoo, Asesoría Unidad, Sono Ibiza i Estudi Jazzbo de Ricard Bofill.

Sobre el repertori de ‘Entre dues músiques’

La "Suite per a flauta i trio de jazz" de Claude Bolling és un dels crossovers clàssics més interessants de la història de la música, popularitzada pel mestre flautista Jean-Pierre Rampal juntament amb el propi Bolling en els anys 70. Als Estats Units, l'àlbum va arribar a ser nominat als Grammy en la categoria de millor interpretació de música de cambra.

Per a aquesta mateixa instrumentació, Miquel Ángel Aguiló compon "Tres Inòpies", una obra comissionada per a aquest festival i que s'interpretarà com a estrena absoluta.

Aguiló destaca que "quan un compon música realment està en la inòpia, totalment abstret de la realitat". "Personalment, sóc un gran despistat, un gran habitant de la inòpia. Ho diuen i ho pateixen els qui viuen amb mi. Aquesta és una de les raons d'aquest petit homenatge a la inòpia i a tots els seus habitants", afirma el compositor de "Tres Inòpies". "Només la paraula, amb la seva sonoritat, m'ha semblat atractiva i suggeridora, i mai està de més reconèixer que la vocació i l'ofici de músic ve acompanyat d'escassetat i pobresa en l'econòmic... Però no en altres riqueses!", conclou Miquel Ángel Aguiló.

Els músics de ‘Entre dues músiques’

Héctor Koa, Flauta. Comença els seus estudis musicals a Eivissa amb el professor de flauta Toni Riera i es forma entre conservatoris d'Eivissa, Madrid, Manhattan (NY) i Amsterdam, on va obtenir la llicenciatura de flauta al 2019. Va estudiar composició, producció i jazz; especialitzant-se amb diversos instruments ètnics. Col·labora amb artistes internacionals com a Deva Premal & Miten; i forma part dels projectes "Heklos" i "Kirtan Ibiza". És flautista de la OSCE, professor de música i disposa d'un estudi de gravació propi. Recentment, ha guanyat el premi de composició als premis Vuit d'agost.

Noel Sàez, Percussió. Va néixer el 16 de juliol de 1997 a Santa Eulàlia del Riu (Illes Balears) començant els seus estudis de música a l’escola municipal de música de la mateixa localitat, on va obtindre el grau elemental en percussió. Posteriorment, continua els seus estudis al Conservatori Profesional de Música de Valencia i es gradua a l’especialitat de magisteri musical per la Universitat de Valencia. Actualment, compagina la seva activitat docent com a mestre de percussió en diferents societats musicals de la comunitat valenciana amb l’últim any dels estudis superiors de percussió al Conservatori Superior de Música de Valencia.

Xico Ribas, Piano. És un pianista eivissenc i compositor el treball del qual es centra en l'electrònica, l'experimentació i la improvisació. Durant els seus anys d'estudi, passa per diferents fases on madura com a músic i artista, acabant un grau en piano clàssic i un màster d'improvisació a Barcelona (ESMUC 2017 i 2020) i un màster en 'Live Electronics' a Àmsterdam (CvA, 2022). Actualment, en Xico continua residint a Holanda, sent habitual a l'escena experimental d'Àmsterdam i rebent en 2023 una residència artística (Windows of Opportunity) i una fundació (Keep an Eye).

Salvatore Licitra, Contrabaix. Llicenciat superior en interpretació Jazz baix elèctric i interpretació clàssica, contrabaix. Estudiant amb M. Giorgi en el Conservatori de Música Santa Cecília de Roma. Ha rebut classes d’Edicson Ruiz o Thierry Barbè. Col·labora amb orquestres clàssiques com l’Orchestra del Teatre dell’opera di Roma i l’Orquestra Simfònica dels Illes Balears. Actualment és professor de contrabaix del Patronat de Música d’Eivissa, i membre de l’Orquestra i de la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa.

Wpp