Gener 15, 2025

ajuntamentdaltvila

sinimagen

L'Ajuntament d’Eivissa presenta Cicerone, una nova eina d’IA que “permet als turistes planificar el seu viatge en funció de les dates, el perfil, els gustos i les preferències”

Amb motiu del 25è aniversari, el Consistori organitza una programació amb actuacions musicals en viu, activitats i propostes culturals que tindran lloc al llarg de l'any.

L'Ajuntament d'Eivissa ha presentat aquest matí a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2024, l'inici dels actes commemoratius que es duran a terme amb motiu del 25è aniversari de la declaració d'Eivissa com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El Consistori ha presentat, a més, la nova eina d'Intel·ligència Artificial al servei del turista, Cicerone, dissenyada per l'empresa iUrban. Aquesta innovadora iniciativa posicionarà Vila com el primer municipi de les Balears a incorporar un assistent virtual, que respondrà en 95 idiomes a les necessitats dels seus usuaris. A l'acte, que ha començat a les 13.00 hores a l'estand d'Eivissa, hi han participat l'alcalde de la ciutat, Rafael Triguero, i la regidora de Turisme d'Eivissa, Laura Planells.

L'Ajuntament d'Eivissa s'ha servit de la projecció del vídeo 'Piedras', protagonitzat per l'actriu eivissenca Ana Vide, per mostrar la riquesa patrimonial de la ciutat, i ha presentat el disseny del logotip del 25è aniversari d'Eivissa com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat.

Per commemorar aquest aniversari, el Consistori prepara una “ambiciosa programació cultural” que inclou un concert especial de l'Orquestra Simfònica d'Eivissa el 4 de desembre, a més d'una experiència musical exclusiva a la llum de les espelmes, un “concert candlelight”, que se celebrarà el 7 de desembre. Segons ha avançat l'alcalde, el programa inclou “més sorpreses que es desvetllaran properament”.

 

Cicerone, IA al servei del turista

 

La nova eina d'Intel·ligència Artificial de l'Ajuntament d'Eivissa, Cicerone, "permet als viatgers planificar el viatge a la ciutat d'Eivissa en funció de les dates, el perfil, els gustos i les preferències", ha explicat la regidora de Turisme d 'Eivissa, Laura Planells. "Aquest nou programa dʻIA processa tota la informació turística del municipi, així com la seva agenda dʻactivitats, i brinda al viatger itineraris de viatge personalitzats, dʻacord amb les seves preferències", ha matisat.

El sistema ofereix, a més, informació turística àmplia sobre cada punt d'interès, calendaritzem cada punt de l'itinerari perquè sigui realitzable. "Es tracta d'una aplicació que reconeix fins a 95 idiomes i que es complementa amb un chatbot que respon, basat en Intel·ligència Artificial, a les preguntes que facin els usuaris a la plataforma", ha afegit Planells durant la presentació de Cicerone, una eina que, a més, aporta al Consistori dades sobre els visitants que han interactuat, sense necessitat que passin per l'oficina d'informació turística.

"Amb aquesta informació s'obtindrà més coneixement sobre el perfil del viatger, els punts visitats, els seus interessos, i també es podran realitzar campanyes de comunicació a través d'aquesta base de dades", ha recalcat l'alcalde de la ciutat, que ha incidit a l'aposta de l'Ajuntament d'Eivissa per la “modernització” i per “la difusió del nostre Patrimoni i la nostra Cultura a través de les noves tecnologies, així com per convertir la ciutat en una de les principals destinacions culinàries del país”.

Segons han explicat des del Consistori, gràcies a Cicerone, que estarà disponible a la pàgina web de turisme de l'Ajuntament d'Eivissa i s'anirà incorporant a punts d'informació turística, publicacions i suports publicitaris i promocionals, els visitants podran accedir a un itinerari personalitzat amb els seus gustos, que s'ajusti a l'oferta gastronòmica que millor s'adapti a les butxaques, així com a les activitats culturals i d'interès que coincideixin amb les preferències.

"L'objectiu és que es parli de la ciutat d'Eivissa, no només pel sol, la platja i el lleure, sinó pel gran valor cultural que posseeix tant en béns materials com immaterials", ha conclòs l'alcalde, que ha recordat que Eivissa posseeix “una de les muralles millors conservades del tot el Patrimoni nacional, a més de la Posidònia, una planta aquàtica protegida, endèmica de la Mediterrània”.

 

Eivissa, Patrimoni de la Humanitat

 

El 4 de desembre del 1999, la UNESCO va inscriure la categoria Eivissa, Biodiversitat i Cultura dins del conjunt de Patrimoni de la Humanitat. D'aquesta manera, les Pitiüses van passar a formar part d'aquest exclusiu club mundial del qual Espanya és el membre amb més quantitat de béns.

Per a Eivissa, una illa eminentment turística, aquest reconeixement representa l'eina apropiada per promocionar tots els seus atractius i superar el tòpic de sol, platja i festa, cèlebre a tot el món. La cultura mil·lenària i la rica biodiversitat d'Eivissa han trobat a la declaració de Patrimoni de la Humanitat un vehicle de promoció ideal. Aquests darrers anys, l'illa ja ha notat un augment del turisme cultural, rural i esportiu, una de les seves apostes de futur més sòlides.

La UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat l'acròpolis de Dalt Vila (el nucli antic de la ciutat d'Eivissa), les praderies de posidònia oceànica, bressol de la rica biodiversitat marina de les Pitiüses, i la necròpolis fenici-púnica de Puig des Molins i l'assentament fenici de sa Caleta, vestigis dels primers assentaments de les illes.

Wpp