Octubre 06, 2024

ajuntamentdaltvila

El ple ordinari celebrat avui a Can Botino aprova la cessió de dos solars a l'IBAVI per a la construcció de VPO. També s'han aprovat altres assumptes com la cessió de l'E-10 i l'Avda. Sant Jordi, la dotació de més recursos al servei de neteja i una modificació puntual del PGOU entre d'altres

L'Ajuntament d'Eivissa ha celebrat 30 d'agost un ple ordinari amb diversos punts rellevants per a la ciutat d'Eivissa, que lluny d'aturar la seva activitat aquest mes d'agost ha continuat avançant en diversos assumptes importants.

Cessió de dos solars a l'IBAVI per a la construcció de VPO.

Només dos mesos després de presentar el pla municipal d'habitatge “Eivissa, una ciutat per viure-hi”, aquest comença a fer-se realitat. El ple municipal ha aprovat avui la cessió de dos solars a l'IBAVI per a la construcció de VPO. Davant el greu problema d'accés a l'habitatge existent a la ciutat i a la línia del que assenyala el pla municipal esmentat, els solars del Mercat Pagès (c/ Vicent Serra i Orvay, 19) i de Can Cantó (c/ d' Es Cubells, 17) seran cedits a l'IBAVI de manera gratuïta per a la construcció d'habitatges de protecció pública que seran ofertes en règim de lloguer.

La cessió serà regulada per un conveni entre l'Ajuntament i l'IBAVI que estableix les condicions d'aquesta cessió i en garanteix l'ús per a habitatge protegit. L'IBAVI es compromet a sol·licitar els permisos en un període inferior a tres mesos des que sigui efectiva la cessió. Un cop comptin amb els permisos i llicències oportuns, el període serà de 6 mesos per iniciar les obres i un màxim de 3 anys per finalitzar-les. A l'espera dels projectes definitiu s'estima la construcció de 15 habitatges al solar del Mercat Pagès, i 64 més al solar de Can Cantó.

Canvis a l'ordenança de circulació

Igualment, s'ha aprovat una modificació de l'ordenança municipal de circulació. D'una banda, la modificació busca reduir la presència de vehicles de grans dimensions a les zones urbanes, introduir ordre en la mobilitat de vehicles de càrrega i descàrrega, i s'estableixen noves restriccions horàries per a la circulació i l'estacionament de vehicles a les zones més congestionades.

D'altra banda, es pretén millorar la seguretat dels vianants i ciclistes, matèria en què es proposa també la creació de carrils bici diferenciats, implementar zones de baixes emissions i augmentar les zones de vianants del municipi. Els canvis introduïts també busquen reduir la contaminació tant ambiental com acústica al municipi, promovent l'ús de vehicles elèctrics, incentivant el transport públic i implantant zones de baixes emissions.

Finalment es posa ordre també a la gestió dels aparcaments, així com zones de càrrega i descàrrega, i horaris de trànsit cap a zones comercials més congestionades.

Amb aquestes noves eines es podrà ordenar de manera més efectiva també la presència d'autocaravanes i furgonetes campers al municipi de cara al futur.

És per això que s'introdueixen les modificacions següents:

  • Es prohibeix, excepte en espais expressament autoritzats, l'estacionament de vehicles de més de 5,2 m de longitud o 2,10 m d'alçada, i es limita el temps màxim d'estacionament al mateix lloc a 72 h.
  • Es defineixen amb caràcter general les “Zones 30” com les vies urbanes del centre i eixample de la ciutat.
  • Es fixa l'horari de càrrega i descàrrega en dies feiners entre les 8 i les 17h, amb un temps màxim de 30 minuts.

Amb aquestes noves mesures, Eivissa podrà avançar cap a un model de mobilitat urbana més sostenible, segur i eficient, adaptant-se a les necessitats actuals i futures de la nostra ciutat.

Més recursos per a la neteja de la ciutat

D'altra banda, s'ha aprovat, amb les abstenció del grup socialista, la modificació núm. 8 del contracte de “Servei públic de recollida de residus sòlids urbans, transport, neteja diària i platges” per dotar de més recursos el servei municipal de neteja, i seguir així millorant la neteja de la ciutat. Aquestes modificacions, dins dels marges que marca la llei, permeten ampliar el servei inicialment contractat dotant-lo de nous recursos.

Amb l'objectiu de continuar la línia de millora del servei de neteja experimentada en els darrers mesos i assolir així els objectius neteja marcats per a la ciutat, es continua dotant el servei de neteja de més recursos i una millor gestió.

En concret s'incorpora nova maquinària ja testada durant els últims mesos (1 decapadora i 4 màquines d'aigua a pressió), es renova el camió de recollida de vidre (el camió actual té 18 anys i es busca anticipar-se a una possible errada) , s'hi incorpora un mecànic més a la plantilla que permeti tenir sempre la maquinària en bon estat de funcionament. També s´amplia el servei d´hidroneteja a diumenges i festius, i s´adquireixen 10 papereres compactadores més, que amplien fins a 5 vegades la capacitat d´una paperera normal.

Un nou solar per a equipament esportiu

Igualment s'ha aprovat la segona modificació puntual del PGOU, que millora el pla general i que suposa que l'Ajuntament guanyarà una parcel·la de 13.000 m2 aproximadament situada al barri de Can Misses, i que haurà de ser utilitzada per a equipaments esportius, una necessitat existent actualment al municipi, i que es troba molt propera a altres instal·lacions esportives del municipi.

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Eivissa continua implementant millores al PGOU aprovat fa un any, després que el mes de febrer passat ja s'aprovés una primera modificació puntual que possibilita l'execució d'unes instal·lacions esportives cobertes a ses Figueretes.

Sobre l'ús que es donarà a aquest nou solar, l'Ajuntament es troba fent una planificació rigorosa de les instal·lacions esportives que calen a la ciutat, escoltant les demandes dels clubs i les entitats esportives. Aquesta planificació i reorganització serà la que determini quins equipaments s'habilitaran a cada lloc, com se'n regularà l'ús, i amb això millorarà molt la disponibilitat d'instal·lacions esportives de la ciutat, i sobretot es farà pensant en les necessitats reals de l'esport i la capacitat del municipi.

Cessió de l'E-10 i Avda. Sant Jordi

L'Ajuntament ha aprovat sol·licitar al Consell la cessió d'un tram de l'E-10 (entre les rotondes de Figueretes i Can Mises) i un altre tram de l'Avda de Sant Jordi (comprès entre el carrer Bisbe Llocer i el número 91 d'aquesta avinguda ) perquè passin a titularitat municipal, amb l'objectiu de poder agilitzar les obres de transformació d'ambdues vies.

En concret, aquesta cessió agilitzarà la tramitació i execució de la reforma de l'E-10, un projecte que fa més de vint anys que està paralitzat. El creixement de la ciutat des de la dècada dels 90 va provocar que aquesta avinguda suposés una bretxa a la ciutat separant físicament els barris de Can Misses i Can Escandell de la resta de la ciutat. És per això que aquesta transformació en una avinguda transitable, que cosa ambdues zones de la ciutat, i amb més protagonisme de vianants i ciclistes, es fa imprescindible. Amb l'objectiu que la transformació de l'avinguda s'ajusti a les necessitats i requeriments de la ciutat, i d'agilitzar tant com sigui possible la gestió administrativa d'aquesta obra simplificant la presència d'una única administració, s'acorda sol·licitar al Consell Insular el traspàs de la titularitat del tram de via esmentat, així com l'assignació econòmica prevista per a l'execució dels treballs.

Aquesta cessió ratifica el compromís de l'equip de govern amb l'execució d'aquest projecte després de vint anys de paràlisi, tan important per a la ciutat, i que va ser ratificat pels ciutadans amb el vot en les darreres eleccions.

Igualment succeeix amb el tram de l'Avda. Sant Jordi esmentat, un tram d'entrada a la ciutat d'Eivissa molt transitat però que actualment no té moltes infraestructures com voreres, il·luminació o sanejament entre d'altres. Amb aquesta cessió serà l'Ajuntament el que gestionarà aquest tram de l'avinguda (l'únic que no és de titularitat municipal), cosa que permetrà reformar aquesta avinguda, i dotar-lo de voreres, sanejament, il·luminació, arbrat i millorar les seves infraestructures en general integrant-lo a la xarxa urbana.

Construcció de pista poliesportiva coberta a Ses Figueretes

S'ha aprovat, amb el vot negatiu del PSOE, la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Consell Insular d'Eivissa per construir una pista esportiva coberta al barri de Figueretes, després que fa mesos una modificació puntual del PGOU aprovada per l'Ajuntament permetés aquests treballs.

Una nova instal·lació esportiva que millorarà les infraestructures disponibles al municipi, i que respon a la demanda traslladada pels veïns de la zona en matèria esportiva.

Conveni executiu amb el Consell Insular d’Eivissa per al Pla5

S'ha aprovat, amb l'abstenció del PSOE, el conveni executiu del Pla Estratègic d'Inversions Municipals del Consell d'Eivissa en relació al municipi d'Eivissa. L'objecte és establir la relació i la cooperació econòmica del Consell d'Eivissa amb l'Ajuntament d'Eivissa, per a la realització de millores i obres de necessitat a la ciutat.

En concret a l'actual conveni permetrà rebre el finançament per executar un pla de millora que per ara inclou el reasfaltat a diversos punts de la ciutat, la millora de la il·luminació a la pista d'atletisme “Sanchez y Vivancos”, la reforma dels vestidors de Can Misses, un magatzem a Can Misses, la gespa de la pista esportiva i la millora i construcció de diversos parcs infantils. Aquests projectes estan subjectes a variacions i noves propostes.

És interès de l'Ajuntament d'Eivissa executar els projectes anteriorment assenyalats, i d'altres que puguin sorgir, per resoldre els actuals problemes ambientals, urbanístics, paisatgístics i aportar una millora de la sostenibilitat i l'eficiència urbana. L'aportació màxima del Consell Insular a través d'aquest conveni serà del 75% de l'import dels projectes proposats, i fins a 1.409.099,33 euros, per al municipi d'Eivissa.