Octubre 03, 2024

ajuntamentdaltvila

Per tal de promocionar la gastronomia local, l'Ajuntament organitza una jornada amb música en directe, arròs popular i jocs infantils

Aquest dissabte dia 5 d'octubre Eivissa presumirà d'oferta gastronòmica davant de 12 xefs importants i reconeguts. A partir de les 12.30h al parc Reina Sofía se celebrarà una jornada amb activitats per a tots els públics, degustació de productes, arròs popular, jocs infantils i concert de música en directe mentre 12 xefs amb el guardó Estrella Michelin tasten les tapes més típiques d'Eivissa i decideixen quina és la favorita.

L'Ajuntament d'Eivissa presentarà un total de 10 tapes representatives de la gastronomia local, elaborades a diferents establiments de la ciutat. Els xefs rebran una breu explicació de cadascuna per part del xef amfitrió Óscar Molina, i posteriorment triaran entre aquestes la seva tapa preferida, que serà reconeguda com la millor tapa de la ciutat d'Eivissa.

Els xefs no seran els únics afortunats de poder gaudir de la bona gastronomia local, ja que després de l'elecció de la millor tapa, al mateix parc Reina Sofía es procedirà a una degustació de productes brindats per Sabors (100 entrepans de patates sobrassada i formatge de cabra, i 100 entrepans de biscuit de garrova amb carabassa) i se serviran 250 racions d'arròs popular que tothom podrà gaudir adquirint un tiquet de 7€ per ració.

Els xefs participants seran Óscar Molina, Cristian Palacio, Carlos Maldonado, Iván Cerdeño, Víctor Martín, Luis Veira, Sergio Manzano, Óscar García, Álvaro Garrido, Cristóbal Muñoz, Ignacio Echapresto i Rafa Soler, un total de 12 xefs que acumulen fins a 13 Estrelles Michelin, un dels guardons gastronòmics més rellevants del panorama internacional.

Els diners recaptats pels tiquets d'arròs i les barres aniran destinats a l'associació sense ànim de lucre Aspanadif, en benefici de les famílies de nens i adolescents amb discapacitat d'Eivissa i Formentera.

"L'Ajuntament d'Eivissa continua impulsant la gastronomia i el producte local, amb una acció que sens dubte servirà perquè 12 cuiners molt rellevants coneguin i degustin la nostra cuina i també perquè tots els establiments que ofereixen aquestes tapes es puguin beneficiar d'aquest reconeixement" , ha manifestat el regidor de Comerç i Mercats de la capital eivissenca, Alex Minchiotti.