Octubre 07, 2024

ajuntamentdaltvila

Aquest seminari, que comptarà amb tres xerrades de diversos professionals de l’art, no es feia des de 2017 i ha estat impulsat per els AMICS MACE

Els divendres 11, 18 i 25 d’octubre el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) celebrarà la VII Edició del seminari “Cicerone”. Aquesta activitat es va començar a fer l’any 2012 i des de 2017 no es duia a terme. Han estat els AMICS MACE els que han impulsat la idea de tornar-ho a celebrar amb la pròpia intenció del museu per fer-ho.

“Cicerone” és un seminari on es faran xerrades formatives sobre la teoria de l’art que pretén oferir un eix útil en la relació que té el museu amb la ciutadania. D’aquesta manera es vol fomentar el pensament crític i un anàlisi profund sobre art i la seva disciplina. Cada any la temàtica del seminari varia, en edicions anteriors es van tractar temes com el Viatge, la Passió o el Temps. Enguany, com a novetat, hi haurà tres eixos a tractar i tres professionals de l’art seran els encarregats de conduir les xerrades.

El divendres 11 d’octubre Begoña Torres, directora del Museo Lázaro Galdiano (Madrid) serà l’amfitriona de la xerrada “Las casas museo. Una tipología específica” on tractarà les dificultats a les que s’enfronten les cases-museu. El divendres 18 d’octubre el crític de cine Miguel Marías parlarà a “¿Un cine menguante?” parlant sobre el cine com a eina clau en l’educació sentimental. Finalment, el divendres 25 d’octubre el conservador del Museo del Prado (Madrid) Alejandro Vergara clausurarà el seminari amb “El concepto de la calidad en el arte” on s’abordarà un tema tan complex com la qualitat dins el món de l’art.

Totes les xerrades seran gratuïtes i estan dirigides a tots els públics. Es faran a la Sala d’Actes del MACE a les 19h i la seva duració serà d’aproximadament una hora. "Esperem que “Cicerone” sigui un èxit i que totes aquelles persones, professionals o no de l’art, s’animin a acudir a les xerrades per tractar temes tan significatius dins d'aquesta disciplina", ha assenyalat la regidora de Cultura, Carmen Domínguez.