Octubre 14, 2024

ajuntamentdaltvila

L’alcalde d'Eivissa, Rafael Triguero, ha anunciat durant el Debat d'Estat del Municipi, que s'està celebrant aquest dilluns 14 d'octubre a la sala de plens, que el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament d'Eivissa firmaran aquest mes els protocols de cessió de dos dels quatre terrenys municipals previstos per construir habitatge públic. Es tracta de dos dels quatre solars que formen part del Pla integral 'Eivissa, una ciutat per viure-hi', presentat el passat mes de juny, i on es preveu que es podran construir 301 vivendes gràcies al programa Construir per Llogar: 167 al solar on Sa Bodega i 144, a Platja d'en Bossa, a la zona de Sa Punta.

"Des del primer dia aquest Equip de Govern està treballant de forma rigorosa per aportar solucions a un dels principals problemes de l'illa i de la Ciutat: l'accés a l'habitatge. Per això, ens vam comprometre a dotar de més habitatge públic el municipi i en els pròximes setmanes es firmaran amb el Govern de les Illes Balears els dos primers protocols per construir habitatges assequibles. Eivissa ha de ser una ciutat per viure-hi i hem d'oferir oportunitats de futur a la nostra joventut perquè es puguin plantejar aquí el seu projecte de vida", ha manifestat l'alcalde de la capital eivissenca durant el seu discurs inicial del Debat de l'Estat del municipi.

En paral·lel, l'Ajuntament d'Eivissa continua avançant amb els convenis de cessió dels altres dos terrenys que s'han de firmar amb l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i que són el del carrer Vicent Serra i Orvai, 18, on es projecten 15 habitatges, i el situat entre els carrers des Cubells,17 i Sant Vicent de sa Cala i des Putxet, on està previst fer-ne 65. Per tant, dels quasi 1.000 immobles projectats amb el Pla integral 'Eivissa, una ciutat per viure-hi', l'alcalde de la Ciutat ha assenyalat que 381 es convertiran en realitat gràcies als acords amb el Govern de les Illes Balears.

Després del discurs inicial de l’alcalde d’Eivissa, cada representant dels quatre grups polítics de la Corporació exposarà el seu punt de vista, disposant per a això del temps que s'hagi disposat en la Junta de Portaveus per al primer torn d'intervencions.