Eivissa ha acollit avui la 9a jornada Fes Esport pel Planeta que se celebra a l'illa amb el suport de l'Ajuntament d'Eivissa i el Consell Insular, i que ha comptat amb diversos circuits entre la ciutat de Vila i el Parc natural de ses Salines, en què s'ha recuperat gran part de les escombraries que es trobaven abandonades en el recorregut.
Plogging Tour és una iniciativa que neix a Eivissa, i a la qual ja s'hi han més de 28.000 ciutadans i empreses de diverses ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona, Bilbao, la Corunya, Màlaga o València, consolidant un dels moviments participatius que millor ha sabut combinar aportar el propòsit i la sostenibilitat als esdeveniments esportius i la mobilitat a les ciutats.
Eivissa ha acollit la darrera cita de l'any del Nationale-Nederlanden Plogging Tour. Una iniciativa on els participants, residents i visitants, de totes les edats, han pogut recórrer un dels circuits entre la ciutat dEivissa i el Parc natural de ses Salines, segons la modalitat escollida, practicant esport i activitat física dirigida i recollint els residus que s'anaven trobant pel camí, per al seu posterior triatge i classificació als contenidors o reutilització per a activitats de sensibilització. Amb sortida des de la plaça Julià Verdera de Vila, després del protocol·lari tall de cinta que ha tingut lloc a les 9.45 hores per part de Jordi Grivé, regidor Embelliment i Transició Energètica de l'Ajuntament d'Eivissa i Carmen Boned, gerent d'APNEEF (Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera), els participants han gaudit d'un matí divertit que ha aconseguit un propòsit comú; contribuir a una societat més saludable i una illa més sostenible. La recaudació per la venda dels dorsals es destinarà a fins solidaris socials a benefici d'APNEEF.
Plogging Campus, un complet programa d'activitats lúdiques i educatives a la plaça de Julià Verdera
Durant tot el matí, la ciutadania i els participants han pogut gaudir d'un complet programa d'activitats per a petits i grans a la zona del Plogging Campus. Classes de fitness, ball i zumba, tallers d'art, educació ambiental, reutilització i reciclatge amb diferents tipus de residus, un espai de tecnologia de Realitat Virtual, exposició d'escultures realitzades amb deixalles, pintura de miniglús de la comunitat Ecólatras, gimcana i jocs col·laboratius per als més petits, que han generat gran expectació entre el públic assistent i els visitants que passejaven pel passeig i gaudien del bon clima a la platja de Ses Figueretes.
La primera gira a Europa que fusiona esport, medi ambient i solidaritat; Plogging Tour
Plogging Tour juntament amb el Consell Superior d'Esports (CSD) treballa per promoure el potencial únic de l'esport per combatre el sedentarisme, construir territoris més cohesionats i fer que la societat se senti membre d'una comunitat activa i saludable.
Plogging Tour, compta amb la col·laboració de Nationale-Nederlanden i Banco Santander; així com Decathlon i les seves icòniques jornades de Voluntariat Ambiental, Consell Insular d'Eivissa, Ajuntament d'Eivissa, Ajuntament de Sant Josep de Sa Talaia, Ibifor, Herbusa, la comunitat Ecòlatres d'Ecovidre, Voluntaris d'Eivissa i Garmin com a rellotge oficial de la cursa.
Des del 2019 que aquest moviment neix a Eivissa, més de 60.000 quilos de residus han estat recuperats durant la pràctica de diferents modalitats esportives com el running, el senderisme, el caiac, el ciclisme o el piragüisme. gràcies a la participació de més de 28.000 ciutadans i centenars d'entitats i empreses que formen la comunitat Plogging Tour a diferents ciutats europees.