Octubre 28, 2024

ajuntamentdaltvila

L’alcalde de la capital eivissenca, Rafael Triguero, i la regidora de Benestar Social, Lola Penín, s’han reunit aquest dimarts 22 d’octubre amb representants d’ambdues associacions per posar en marxa aquest nou projecte al que s’aportaran 67.000 euros

L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, i la regidora de Benestar Social, Lola Penín, s’han reunit avui, dia 22 d’octubre, amb el Fons Pitiús de Cooperació i amb la Asociación Comunitária Unida por el Agua y la Agricultura de El Salvador (ACUA) per posar en marxa un nou projecte que té l’objectiu de dotar la població de El Salvador amb aigua de bona qualitat.

Es tracta d’un projecte que vol posar solució a la problemàtica de l’aigua a zones de El Salvador, on només un 3,28% de la població te els recursos necessaris per abastir-se d’aigua de qualitat, la resta l’obtenen d’ulls d’aigua, rius i pous sense tractament, pel que no te la qualitat suficient per ser consumida per les persones.

En aquest cas, l’Ajuntament d’Eivissa farà una aportació de 67 000 € que ajudaran a 213 famílies rurals construint una xarxa de distribució d’aigua a les comunitats La Agujita i Hacienda San Diego i la instal·lació del sistema domiciliar a aquestes cases. A més, el projecte també es centrarà en un programa de formació d’aspectes legals, administratius i tècnics a persones de la zona per a una gestió sostenible dels sistemes.

Penín ha agraït a Samuel Ventura, director de ACUA, i a Ernesto Hernández, el seu coordinador, per haver vingut fins a Eivissa per informar amb més profunditat d’aquest projecte. També ha agraït a Fina Darder, del Fons Pitiús de Cooperació, la seua col·laboració en aqueta iniciativa.