Octubre 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Amb aquesta signatura, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa mostren el seu compromís ferm per augmentar l’oferta d’habitatges disponibles a l’illa

A la reunió a Can Botino, prèvia a la roda de premsa, també han assistit el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, qui també ha anunciat la cessió a l’IBAVI de dos parcel·les situades al municipi d’Eivissa, i el regidor d'Urbanisme, Activitats, Patrimoni Històric i Habitatge de la capital eivissenca, Juan Flores

L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, i el conseller d’Habitatge del Govern de les Illes Balears, José Luis Mateo, han firmat el protocol de cessió de terrenys municipals per construir 311 pisos a preu assequible gràcies al programa Construir per llogar. Amb aquesta signatura, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Eivissa mostren el seu compromís ferm per augmentar l’oferta d’habitatges disponibles a Eivissa.

L’alcalde d'Eivissa ha explicat que es tracta dels dos dels quatre solars que formen part del Pla integral 'Eivissa, una ciutat per viure-hi', presentat el passat mes de juny, i on es preveu que es podran construir 311 vivendes gràcies al programa Construir per Llogar: 167 al solar on Sa Bodega (carrer Canàries, 16) i 144, a Platja d'en Bossa, a la zona de Sa Punta (carrer de Sant Francesc de ses Salines, 15). "La firma d’avui dels dos protocols per cedir dos terrenys municipals per construir cases a preu limitat és una demostració més que aquest Equip de Govern treballa de forma rigorosa per aportar solucions a un dels principals problemes de l'illa i de la Ciutat: l'accés a l'habitatge. Per això, des de l’Ajuntament d’Eivissa ens vam comprometre a dotar el municipi de més habitatge a preus assequibles. Un dia més, reiterem que Eivissa ha de ser una ciutat per viure-hi i per això hem d'oferir oportunitats de futur perquè els nostres vesins i vesines puguin desenvolupar aquí el seu projecte de vida", ha manifestat Triguero durant la roda de premsa posterior a la signatura, oferida a la Sala Capitular del Consistori.

Una vegada signats els protocols, el programa Construir per Llogar s'han de seguir diverses fases: els estudis de viabilitat sobre les condicions econòmiques de les actuacions i de durada de les concessions, com a fase prèvia a la signatura dels convenis amb els ajuntaments i a la convocatòria del concurs públic per part del Govern.

Per la seua part, Mateo, qui visita per primera vegada Eivissa com a conseller balear d’Habitatge, ha destacat que dilluns van presentar una de les potes del Pla balear d’Habitatge, que és el programa de Lloguer Segur, que es posa en marxa a partir de novembre i cerca incentivar tant la sortida al mercat tant de pisos buits com també d'habitatges destinats actualment al lloguer turístic. “Es tracta d’un programa amb incentius i garanties per als propietaris, i amb preus un 30% inferior per als inquilins.  I que a l'hora de fixar els preus màxims hem tingut en compte la realitat d'Eivissa i Formentera. I avui som aquí per a parlar d'un altre dels els nostres programes, el Programa Construir per Llogar (Build to Rent), el programa de cessió de sòl públic a la iniciativa privada per a la construcció d'habitatges a preus assequibles.  I també per a informar d'actuacions que suposaran noves promocions d'habitatge del IBAVI a Eivissa. En total, parlem d'acords i projectes per a prop de 750 habitatges de preus assequibles a l'illa d'Eivissa”, ha explicat el conseller balear d’Habitatge.

A continuació, Triguero ha reiterat que, amb l’objectiu d’incrementar l’oferta d’habitatges a la Ciutat a preus assequibles, aquest Equip de Govern també està portant a terme actuacions contundents contra l’intrusisme. Un exemple recent és la proposta de sanció de més de 850.000 euros per llogar un pis a turistes sense tenir llicència gràcies a una denúncia interposada a través de la Línia Verda.

En paral·lel, l’alcalde de la capital eivissenca ha explicat que l'Ajuntament d'Eivissa continua avançant amb els convenis de cessió dels altres dos terrenys municipals que s'han de firmar amb l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i que són el del carrer Vicent Serra i Orvai, 18 (on hi ha ara el Mercat Pagès), on es projecten 15 habitatges, i el situat entre els carrers des Cubells,17 i Sant Vicent de sa Cala i des Putxet, on està previst fer-ne 65. Per tant, dels quasi 1.000 immobles projectats amb el Pla integral 'Eivissa, una ciutat per viure-hi', l'alcalde de la Ciutat ha assenyalat que 381 (311 del programa Construir per Llogar) es convertiran en realitat gràcies als acords amb el Govern de les Illes Balears.

Per acabar, Triguero ha agraït al president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, les seues iniciatives en aquesta matèria, ja que la institució insular també ha firmat un protocol de cessió d’una de les dues parcel·les a l’IBAVI (Institut Balear de la Vivenda) per a noves promocions d’habitatge públic, ambdues al municipi d’Eivissa, amb les quals s’estima la construcció de 55 habitatges.