Octubre 28, 2024

ajuntamentdaltvila

L'Assemblea de l'Associació de Setmana Santa de Ciutats Patrimoni Mundial, es va reunir ahir a la tarda a Mèrida i va decidir, a més de la propera seu, que els congressos se celebraran, en els 5 anys següents, amb caràcter anual

La sala Decumanus, sobre la primera Domus Ecclesiae, va acollir ahir l'Assemblea de l'Associació de Setmana Santa de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb la presència dels presidents i presidentes de les Juntes de Confraries (entre les quals hi havia la eivissenca Nieves Jiménez) de 14 de les 15 Ciutats Patrimoni. En aquesta Assemblea es va decidir que el Congrés de Setmana Santa i Ciutats Patrimoni se celebrarà el proper any a Eivissa i, el 2026, a Alcalá de Henares.

"Agraïm que Eivissa hagi estat escollida per celebrar l'octubre del 2025 el congrés de Setmana Santa i Ciutats Patrimoni de la Humanitat. Amb aquesta iniciativa, mostrarem la riquesa i diversitat de les processons de les 15 ciutats d'Espanya distingides pel segell de la UNESCO ", ha explicat el regidor de Turisme de l´Ajuntament d´Eivissa, Rubén Sousa, qui va assistir al Congrés celebrat a Mèrida. "Des del Grup Ciutats Patrimoni i des de l´Ajuntament d´Eivissa seguim treballant per donar a conèixer les nostres tradicions i valuós patrimoni", ha afegit Sousa.

Segons va informar ahir l'Ajuntament de Mèrida, l'Assemblea també va acordar ahir que, a partir d'ara, s'anomeni l'Associació com a Associació de Setmana Santa i Ciutats Patrimoni Mundial. Finalment, es va decidir que els congressos se celebrin amb caràcter anual durant els propers 5 anys.