Gener 21, 2025

ajuntamentdaltvila

El regidor de Benestar Animal, Manuel Jiménez, ha explicat que, gràcies a la dedicació dels professionals de sa Coma, Max, Lobo, Terry, Cabezón, Tipo i Roy ja estan preparats per conviure amb una nova familia i ha recordat que el Consistori d’Eivissa ha eliminat la taxa d’adopció d’animals

L’Ajuntament d’Eivissa demana una segona oportunitat per sis cans de Sa Coma que han superat situacions adverses i anima a la ciutadania a adoptar-los. Manuel Jiménez, regidor de Benestar Animal, ha explicat que molts d’aquests animals han estat abandonats o maltractats, pel que conviure amb gent els ha estat complicat en algun moment, però gràcies als professionals de sa Coma Max, Lobo, Terry, Cabezón, Tipo i Roy ja estan preparats per una segona oportunitat i conviure amb una nova família.

“Gràcies a la impressionant feina que han fet els professionals de Sa Coma atenent a aquests gossos i a la seua situació de manera individual han aconseguit que la convivència d’aquests sis cans amb una família sigui possible”, ha manifestat Jiménez, qui ha recordat que el Consistorio de la capital de l’illa ha eliminat la taxa per adopció d’animals.

Miguel Quiñones, veterinari de Sa Coma, presenta els sis cans que han superat situacions conflictives i que ja estan preparats per ser adoptats:

El primer és en Max, un ca que va néixer el maig de 2017 i va arribar al Centre el desembre de 2020 després de que la Policia rebés un avís per maltractament. Després de fer-li una ressonància, es va veure que en Max tenia un traumatisme, el qual es va tractar i curar. A més, degut a aquesta situació va ser necessari tractar la ansietat que patia. A dia de vull en Max està sa i “més que preparat perquè una família l’adopti” ha comentat Quiñones.

El segon ca que es presenta és en Lobo, nascut el desembre de 2017 i resident a Sa Coma des de setembre de 2021. Es tracta d’un pastor de caucàs que tracta amb molt d’amor a la gent que coneix, encara que és insegur al principi. Està a Sa Coma perquè el van trobar fermat amb cadena a una casa on no li feien les cures pertinents.

També es mostra a en Terry, un ca nascut l’agost de 2014 i que resideix a Sa Coma des d’octubre de 2023. Els cuidadors del centre el van trobar en un estat de primesa excessiva i una leishmaniosis no tractada. A dia d’avui en Terry ja té un pes adequat i la malaltia està pràcticament controlada. És un ca molt actiu i molt afectuós, pel que una família que tengui un jardí serà ideal per ell.

Seguint amb les presentacions, hi ha en Cabezón, un ca que va haver d’entrar a Sa Coma perquè el seu antic propietari es va morir. Ell va néixer l’abril de 2018 i va entrar al Centre el gener de 2023. És un ca molt afectuós amb les persones, encara que li costa la convivència amb altres cans.

El cinquè ca que es presenta és en Otto. S’estima que va néixer l’octubre de 2020 però no es sap amb certesa ja que no constava de microxip. Va entrar a Sa Coma l’octubre de 2021 en un estat de nutrició horrible, estava molt prim. Ara ja ha aconseguit un pes òptim per la seva salut i se’l pot considerar sa. En aquest cas, es tracta d’un ca que necessita una atenció especial amb el menjar ja que té algunes dificultats.

Finalment, hi ha en Roy, un ca de l’octubre de 2016 que va entrar a Sa Coma el juliol de 2024. Els seus antics propietaris van haver de deixar-lo al Centre ja que per dificultats adverses no podien seguir fent-se càrrec d’ell, això ha fet que pateixi ansietat per separació. De totes maneres, ara ja fa temps que no mostra comportaments agressius, pel que està preparat per trobar una nova llar.

Amb la presentació d’aquests cans s’espera que hi hagi famílies que s’animin a adoptar a un nou membre a la família. Els cans són mascotes lleials i agraïdes que sempre mostren el seu afecte amb la gent que els cuida. A més, Manuel Jiménez recorda que qui vulgui es pot fer voluntari per passejar als cans o ajudar al Centre en diverses tasques.

Per posar-se en contacte amb el Centre de Protecció animal Sa Coma, les opcions són les següents:

- S’hi pot anar presencialment: Carretera de Sant Antoni, darrera Sa Coma.

- Telefonant al 971 19 22 81.

- Enviant un whatsapp al 680 59 93 45. - Enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .

L’horari d’atenció al públic és.

- Dilluns, dimarts, dimecres i divendres: de 12.00 h a 14.00 h.

- Dijous: de 15.30 h a 17.30 h.