Gener 28, 2025

ajuntamentdaltvila

Platja d'en Bossa

Platja d'en BossaLa platja d'en Bossa és a 2,5 quilòmetres d'Eivissa i forma part dels municipis d'Eivissa i de Sant Josep. Aquesta platja, que té una longitud de 2,7 km, és una de les més llargues i extenses de l'illa amb una amplada de 20 a 25 metres.

Característiques
El seu talús natural està compost per arena natural, fina i blanca, en tota la seua extensió. Els fons són arenosos i la profunditat no arriba a tenir intensitat fins aconseguir una gran distància mar endins; i és que presenta un escàs pendent: a 50 metres de la vorera només cobreix 1,3 metres d'aigua.
Està orientada cap a l'est i assotada per masses d'aire moderades (bufa de mar a terra), característica que permet que s’hi practiquin esports de vela.

Accessos
L'accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es pot estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar en autobús, en bicicleta o caminat des d'Eivissa. A l'estiu registra una gran afluència de banyistes.

Serveis
Posseeix una extensa i variada oferta de tota mena de serveis, que ha fet que es converteixi en una de les zones més turístiques de l’illa. Té accés per a persones amb mobilitat reduïda i compta amb servei de vigilància i socorrisme.

Platja de Ses Figueretes

Platja de FigueretesSes Figueretes és una platja urbana que dóna nom a un dels barris de la ciutat d'Eivissa. Compta amb una longitud de 450 metres i 25 d'amplada. Des de la zona coneguda com es Salt de s'Ase (es Soto) i fins a la zona des Viver, hi ha diverses ancorades, separades per espigons. Un passeig, amb tota mena de serveis, recorre tot el llarg de la platja.

Espai per a gossos
En l'últim tram, d'uns 140 metres, l'Ajuntament d'Eivissa ha habilitat una zona de bany per a gossos durant tot l'any i sense restricció d'horaris. Es tracta del tram costaner que discorre en paral·lel al carrer de Carles Roman Ferrer.

Característiques
La platja és de sorra blanca i fina, i presenta una orientació est-sud-est, amb vent de mar a terra, tot i que en ser una badia tancada queda protegida de l'onatge. Aquesta platja posseeix un pendent escàs (a 50 metres de la riba s'arriba a una profunditat d’1,2 metres). Té fons sorrenc, excepte en els marges i les zones properes als espigons, on s'imposen les roques. Des de la costa s'albiren illots i esculls, com els escullets de sa Corbeta, sa Corbeta o l’illa Negra de l'oest, l’illa de ses Rates i l’escullet de l'illa de ses Rates.

Accessos
L'accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta pels voltants. També s’hi pot arribar en bicicleta, caminant o en transport públic.

Serveis
Al passeig marítim que recorre el litoral d'aquesta zona es poden trobar tot tipus de serveis de restauració i hotelers.
Hi ha diverses concessions maritimoterrestres que ofereixen a l'usuari el servei d'hamaques i para-sols.
La platja compta amb accessos per a persones amb mobilitat reduïda així com passarel·les de fusta que arriben fins al mar. La platja disposa de servei de socorrisme i primers auxilis.

Platja de Talamanca

Platja de Talamanca La platja de Talamanca, de 900 metres de longitud i 30 metres d'ample, es caracteritza per ser una platja familiar per ser una cala tancada, poc profunda i protegida dels corrents eòlics de grans dimensions. Talamanca és la platja més gran del municipi d'Eivissa, tot i que pot presumir de no patir aglomeracions.

Zona lliure de fums
L'Ajuntament d'Eivissa ha determinat dues zones lliures de fums. Es tracta de l'últim tram, conegut com ses Figueres, per on discorre el passeig de Pompeu Fabra. L'objectiu de l'Ajuntament és disminuir l'exposició al fum del tabac en la població i fomentar l'establiment de mesures de conscienciació mediambiental i de protecció de la salut entre els usuaris de la platja.

Característiques
És una platja de sorra blanca, de gra mitjà i amb algunes zones rocoses en els seus marges. Presenta una orientació sud-sud-est, un escàs pendent, un vent fluix de component sud i un fons sorrenc amb àrees recobertes per algues.
En aquesta mateixa zona, proveïda de tot tipus de serveis hotelers i restauració, es troba un escull de posidònia, de gran valor ecològic, tant per la seua extensió com per la seua qualitat. Constitueix una de les millors representacions d'aquest tipus de formacions a tota la Mediterrània occidental.

Accessos
L'accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es pot estacionar de manera gratuïta a l'aparcament existent o a les zones degudament senyalitzades. S’hi pot arribar amb autobús o a peu des de la ciutat d'Eivissa recorrent el passeig Joan Carles I. I també s’hi pot arribar amb barca, que té la seua sortida al port d'Eivissa i arriba fins a Marina Botafoch, a pocs metres de la platja.

Serveis
La platja de Talamanca està proveïda de dutxes i banys, una passarel·la de fusta que recorre tot el litoral i que la fa accessible a les persones amb discapacitat, així com diversos punts de vigilància i socorrisme durant la temporada d'estiu.
A la mateixa zona també hi ha tota mena d'establiments de restauració i hotelers que romanen oberts la major part de l'any, i l'Escola de Vela Municipal.
Talamanca també registra diverses concessions de platges que permeten a l'usuari llogar hamaques i para-sols.
A la mateixa platja es desenvolupa el programa d'activitats conegut com 'Un mar de possibilitats', consistent en la realització d'activitats aquàtiques, navegació a vela o caiac per millorar el desenvolupament físic i psicològic de persones amb discapacitat.

Platges

El municipi d'Eivissa compta amb tres platges: Talamanca, ses Figueretes i platja d'en Bossa, que comparteix amb el municipi de Sant Josep.

CONSELLS DE BONES PRÀCTIQUES PER GAUDIR DE LES PLATGES

-Quan aneu a la platja fixa-vos en on són ubicats els llocs de socors o salvament.
-Observau el color de la bandera que hi oneja i faceu-ne cas.
Verd: el bany està permès i les condicions per banyar-se, nedar o bussejar són bones, per la qual cosa no cal adoptar mesures especials diferents a les de la pròpia protecció personal. Tot i així, la mar sempre és impredictible i cal tenir precaució, fer cas de les advertències dels socorristes i mantenir una estreta vigilància sobre els infants.
Groga: Es permet el bany amb limitacions. La bandera de platja groga s'utilitza quan les condicions de la mar poden originar un perill per al bany, o bé quan hi ha animals, elements flotants, contaminació o altres circumstàncies que poden suposar un risc per a la salut de les persones.
Vermella: Es prohibeix el bany. S'utilitza sempre en platges perilloses i lliures quan el bany comporta un greu risc per a la vida o la salut de les persones.

Respectau sempre les advertències dels socorristes.
Practicau els esports en llocs destinats a això.
Extremau totes les precaucions amb els infants.
Utilitzau calçat adequat si caminau sobre les roques o penya-segats.
No abandoneu vidres ni escombraries; utilitzau les papereres existents
Dosificau l'exposició al sol, utilitzau cremes protectores i beveu líquids amb regularitat.