Febrer 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Antonio Hormigo Antonio Hormigo ha estat una persona molt vinculada al municipi d’Eivissa i al MACE des dels seus inicis.

L’Ajuntament d’Eivissa lamenta la mort d’Antonio Hormigo Escandell, un dels grans escultors contemporanis de l’illa, nascut a Sant Antoni el 1933. Des de l’Ajuntament d’Eivissa i del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa es vol traslladar el seu condol a la família i amics del gran artista que va col·laborar als espais museístics de la ciutat, en especial amb el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, des de l’inici de la seva trajectòria i fins dates molt recents.

Antonio Hormigo, era autodidacta i compta amb un estil inconfusible de treballar la fusta, tot i que va treballar també altres materials, sempre amb la matèria primera d’arbres autòctons de l’illa dels que extreia les creacions que li varen fer guanyar el reconeixement internacional, sobre tot els conjunts de gran format d’inspiració mitològica i simbòlica. Va fundar, junt amb altres artistes com Paco Torres, Bert May i Hemio Michel, l’anomenat Grupo 77, que el van portar a exposar part de la seva obra a llocs com Frankfurt, moment a partir del qual les creacions de l’artista es fan més internacionals, amb peces repartides per importants centres artístics de Bèlgica, França i Alemanya.

La col·laboració artística de l’escultor amb l’Ajuntament d’Eivissa s’inicia als anys 70, amb una participació destacada al Saló de Primavera del MACE l’any 1978 i en diverses ocasions durant la dècada dels anys 80, a l’exposició dedicada a Joan Daifa a la Casa de la Cúria el 1980 i al Creatibiza que organitza l’Ajuntament als anys 90.

Les seves obres apareixen en les retrospectives organitzades pel MACE sobre l’art eivissenc dels anys 60 i 70 que es varen mostrar el 1998 i el 1999, respectivament, per citar-ne algunes. També va participar a l’espai expositiu de l’antiga església de l’Hospitalet, on es va instal·lar una retrospectiva de les seves obres dels anys 90.

La darrera exposició de l’artista Antonio Hormigo, vinculada a l’Ajuntament d’Eivissa i al MACE, ha estat l’exposició realitzada a l’avantsala del saló de Plens de l’Ajuntament que va acollir durant l’any 2018.
Una mostra de vuit obres de l’artista, a la presentació de la qual va assistir acompanyat d’amics i familiars.