Setembre 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Valle IntrapValle-Inclán a ritme de trap, una comèdia sobre l’atenció a la discapacitat i un concert de Revolver, algunes de les propostes més destacades.

L’Ajuntament d’Eivissa ha donat a conèixer avui la programació cultural del darrer quadrimestre de l’any. Música, teatre, humor, espectacles infantils i mostres folklòriques -entre altres- formen part del menú cultural que tindrà com epicentre l’escenari de Can Ventosa.

Pel que fa al teatre, cal destacar la sorprenent adaptació de l’obra 'Luces de Bohemia' de Valle-Inclán que es presentarà el dissabte 28 de setembre: "Valle Intrap. Barra libre de luces de bohemia" és una adaptació contemporània de les delirants aventures de Max Estrella i Latino de Híspalis, en el que el trap i l’estètica urban són els protagonistes. Aquesta proposta de la companyia Pan y Vino Producciones arriba a Eivissa gràcies al programa PLATEA que impulsa el Ministeri de Cultura i Esport.

L’oferta teatral d’aquest quadrimestre serà especialment completa, ja que trobem altres quatre propostes. Així, el dissabte 5 d’octubre es presentarà una versió d’ Un marido ideal d’Oscar Wilde, dirigida per Juan Carlos Pérez de la Fuente i interpretada per Juanjo Artero, Ana Arias, Dani Muriel y Candela Serrat. Un marido ideal és una comèdia que resulta un exemple canònic de l’obra d’Oscar Wilde, plena d’enginy i amb una àcida crítica contra la moral i els costums de l’Anglaterra victoriana.

Dues setmanes més tard, el 19 d’octubre, arribarà "No hay papel", una obra dirigida per Víctor Velasco en la que dues germanes -interpretades per Ángeles Martín i Beatriz Bergamín- intenten entendre’s i reivindicar el seu lloc al món. L’obra ha estat girant amb èxit durant anys pels escenaris de tota la Península i, per fi, arriba també a Eivissa.

Diumenge 1 de desembre serà el torn del teatre musical amb l’obra "Una tienda en París", de l’escriptor i periodista Màxim Huerta, i dirigida per Guillem Duran. Aquesta obra està ambientada al París dels anys 20 del segle passat i combina música en directe, dansa, actuació i vídeo interactiu.

La proposta teatral de 2019 tindrà el seu punt final el 21 i 22 de desembre, en el que es representarà per partida doble l’obra "Juntos", escrita per l’italià Fabio Marra i que va ser finalista a dos premis Molière. Protagonitzada per Kiti Manver, Gorka Otxoa, María Castro i Inés Sánchez, Juntos tracta el tema de l’atenció a la discapacitat amb tendresa i humor, reflexionant sobre conceptes sobre qui és ‘normal’ i qui ‘diferent’ a la societat.

Música i dansa
Pel que fa a la programació musical, la cita més destacada és el concert que celebrarà el grup Revolver el dissabte 12 d’octubre, en el que presentaran el seu nou treball en directe Básico IV, un àlbum que arriba tretze anys després del seu últim disc acústic.

Els artistes locals també tenen una presència constant a Can Ventosa. Així, el 21 de setembre es presentarà l’espectacle de flamenc "Un olé a tiempo", dirigit per Ismael Rodríguez i interpretat per Juan Miguel Amador, Aarón Puente, Samuel Pérez, Luis Amador i Ángel Ibáñez. El 6 d’octubre actuarà el professorat del Patronat de música d’Eivissa en un recital per apropar la música als infants, i el 27 d’octubre serà el torn de l’Orquestra simfònica Ciutat d’Eivissa, que interpretarà peces de Mendelsson i Beethoven.

Al mes de novembre, la Banda municipal efectuarà el seu tradicional concert de Santa Cecília, mentre que el dia 23 el Cor Ciutat d’Eivissa celebrarà un concert especial per commemorar el seu vint-i-cinquè aniversari. Durant el mes de desembre, i coincidint amb el calendari d’activitats de Nadal, també se celebraran les audicions de l’alumnat de l’escola de música del Patronat municipal, el concert de Nadal de la Banda simfònica Ciutat d’Eivissa i el concert de Nadal del Cor Ciutat d’Eivissa.

A més, el 15 d’octubre els amants del gòspel podran gaudir de l’actuació del Cor Malagasy, compost per nenes i joves dels barris més desfavorits de Tulear (Madagascar). La dansa contemporània i la música clàssica seran les protagonistes el 16 de novembre amb l’espectacle Here, coreografiada per Lali Ayguadé i Guilhem Chatir, i amb la veu de la soprano Astrid Stockman. Aquest espectacle arriba a Eivissa gràcies al programa PLATEA que impulsa el Ministeri de Cultura i Esport.

Festivals i espectacles infantils
Els més joves tindran dos espectacles pensats especialment per a ells. Així, el 2 de novembre es representarà l’obra "Safari" de la Companyia de comediants La Baldufa, una obra teatral plena d’humor i color, i que ens arriba també gràcies al programa PLATEA. La segona aposta és l’adaptació "Aladín", un espectacle teatral que inclou música i dansa, i que traslladarà als assistents al món màgic de les llegendes de les mil i una nits. Aladín es podrà gaudir els dies 6, 7 i 8 de desembre.

Can Ventosa acollirà també diversos festivals. Entre el 7 i el 10 de novembre se celebrarà el 'Festival del Humor', amb la presència de monologuistes com Agustín Jiménez, José Boto, Comandante Lara o Agustín el Casta. Entre els dies 27 i 29 de novembre serà el torn del Festival Mal del Cap Narratives Mal Dites, amb la projecció de curtmetratges i actuacions d’artistes convidats encara per confirmar.

L’auditori de Can Ventosa serà la seu del XV Curs de Pensament i Cultura Clàssica, amb diverses xerrades i conferències que es realitzaran entre els mesos d’octubre i novembre. A més, els dies 22 de setembre i 12 d’octubre la ciutat acollirà les mostres folklòriques del Festival Mare Nostrum i la Mostra Folklòrica Ciutat d’Eivissa, amb actuacions al Parc de Reina Sofia i la plaça Julià Verdera.

Una programació que s’afegeix a altres cites de les quals ja s’ha informat puntualment –com el Festival de Jazz- i a les mostres que es poden trobar als espais expositius de la ciutat com el MACE, el Museu Puget, la Casa Broner o el centre d’interpretació Madina Yabisa.

Enllaç a:
· Agenda Cultural en pdf