Febrer 22, 2024

ajuntamentdaltvila

Conveni contra hidrocarbursL’Ajuntament d'Eivissa i l’Associació Aliança Mar Blava signen un conveni per a la protecció del municipi davant projectes d’explotació d’hidrocarburs al Mediterrani.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la presidenta de l’Associació Aliança Mar Blava, Verónica Núñez, han signat aquest matí un conveni per a la protecció del municipi i el seu àmbit davant projectes d’exploració i explotació d’hidrocarburs al Mediterrani nord-occidental. A la signatura també hi ha assistit el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski i la secretària tècnica de Mar Blava, Flor Dell’agnolo.

El conveni suposa una subvenció de l’Ajuntament d’Eivissa d’una quantitat de 6.000 euros per a despeses derivades de la realització de les activitats objecte d’aquest acord durant 2020. La intenció és ajudar a promoure, potenciar i desenvolupar programes de preservació i defensa de la riquesa ambiental de les Illes Balears i concretament de les illes Pitïuses.

‘Creem que les generacions futures tenen dret a gaudir de les illes i d’un entorn en bon estat de conservació, per això hem de secundar la lluita per aturar tot projecte d’exploració i posterior explotació d’hidrocarburs que pugui afectar les Illes Balears i, en especial, les iIlles Pitiüses’, ha assenyalat l’alcalde, Rafa Ruiz.

L’Ajuntament crearà una comissió de seguiment d’aquest conveni integrada per representants de cadascuna de les parts que es reunirà, com a mínim, un cop a l’any per avaluar les diverses actuacions i intercanviar informació.