abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Escola d'Art d'EivissaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la directora de l'escola d'Art d'Eivissa, Maria Ana Ferrer, han signat un Protocol General d'Actuacions entre l'Ajuntament d'Eivissa i l'Escola d'Art d'Eivissa per a la transició digital del teixit empresarial. A la signatura també hi ha assistit el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Aitor Morrás.

Aquest protocol significa establir una col·laboració entre l'Ajuntament d'Eivissa i l'Escola d'Art d'Eivissa en tot allò que pugui contribuir a l'augment de la productivitat i donar un impuls a la innovació a la ciutat d'Eivissa mitjançant la transició digital del teixit empresarial ajudant a combatre l'augment de la desocupació i millorant la capacitació digital de les empeses.

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Eivissa, dins de la posada en marxa del FABLAB, projecte cofinançat amb fons europeus, dotarà de nous equipament determinades aules perquè puguin acollir les especialitats formatives que es desenvoluparan. Seria l'espai on se situï la maquinària pesant, de grans dimensions i avançada com fresadores o talladores laser per tal que l'alumnat de l'Escola d'Art les utilitzi en les seves disciplines, durant el torn del matí, i estigui obert a altres estudiants, durant el torn de tarda.

Per a l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, 'els projectes que s'impulsen des de l'Ajuntament d'Eivissa amb relació a la formació van destinats a la professionalització de l'alumnat. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la innovació per a facilitar un canvi i donar suport a sectors emergents millorant la gestió i la qualitat de vida a la ciutat d'Eivissa'.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, ha destacat que 'aquest conveni possibilita que la inversió que realitzarà l'Ajuntament d'Eivissa derivi directament en l'aprenentatge avançat de tot l'alumnat, facilitant així la seva incorporació al mercat laboral amb garanties que estan formats en les últimes tecnologies, fet que implicarà que el teixit empresarial de la ciutat es modernitzi'.

El FABLAB, que estará ubicat a la plaça de sa Drassaneta i serà un espai d'aprenentatge tecnològic, compta amb la participació i col·laboració de la Universitat de les Illes Balears, pel seu coneixement i experiència en l'àmbit del disseny i producció d'elements amb impressores 3D, així com de l'Institut d'Ensenyament Secundari Sa Colomina, institut en el currículum formatiu del qual es concentren els cicles formatius.

El protocol signat aquest matí té una vigència de quatre anys.

Wpp