abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Fterra1L’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero; el regidor de Festes, Francisco Torres, i la regidora de Cultura, Carmen Domínguez, han presentat aquest dimarts el programa de Festes de la Terra, on destaca l’acte del 5 d’agost de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa a l’exdirector del Patronat de Música, Manuel Ramon Mas, i l’actuació posterior de Pastoral Soler al Parc Reina Sofia; el concert pel 15 aniversari de Ressonadors l’11 d’agost i la tornada dels focs artificials a ses Figueretes el 15 d’agost.

“Les Festes de la Terra són una oportunitat perfecta per sortir al carrer, per viure la Ciutat, per compartir moments inoblidables amb els nostres familiars i amics. En definitiva, són dies de germanor i volem transmetre la il·lusió d’aquest programa a cada barri”, ha manifestat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa durant la roda de premsa per presentar els actes Festes de la Terra 2023, celebrada aquest dimarts a Can Botino. A més, Triguero i els regidors de Festes i Cultura han agraït la implicació i esforç de tot el personal implicat en l’elaboració del programa.

L’acte inaugural de les Festes de la Terra tindrà lloc aquest diumenge 30 de juliol amb una desfilada de carros que començarà a les 19 hores a l’avinguda de Santa Eulària. La jornada es completarà amb la Trobada d’artesans i oficis d’Eivissa, de 19.00 a 22.00 h al passeig de Vara de Rei i amb una actuació de ball pagès de sa Colla de Vila; amb una torre de Castellers a càrrec de la Colla Castellera Boixes d’Eivissa, amb els correfocs d’ Es mals esperits i conclourà amb el Gran Circ Acrobàtic de la Xina, a les
22.30 h al parc Reina Sofia.

A continuació, el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Eivissa ha explicat que amb el programa d’aquest any es vol arribar a tots els públics i per això hi ha activitats molt variades, entre les que Torres ha destacat la Nit d’humor amb l’obra ‘Los cuñados’, protagonitzada per Santi Rodríguez, José Campoy i José Boto i que s’oferirà el dilluns 31 de juliol al Parc Reina Sofia, a les 22 hores.

Acte de lliurament de la Medalla d’Or

El dia gran de les Festes de la Terra, el dia de Santa Maria, patrona de la Ciutat d’Eivissa, començarà a les 10 hores amb una missa a la Catedral d’Eivissa, presidida pel bisbe, Vicent Ribas, i cantada pel Cor Ciutat d’Eivissa, dirigit per Miguel San Miguel. També actuarà la Colla de Vila.

A les 21 hores es celebrarà l’acte oficial de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa, on es reconeixerà la trajectòria Manuel Ramon Mas (Buñol,1938). “Ramon Mas és una figura clau per entendre el gran desenvolupament de l’ensenyament i l’activitat musical a la Ciutat d’Eivissa en la darrera dècada del segle XX i la primera del segle XXI. La seua influència, lligada a la seua funció com a director del Patronat Municipal de Música d’Eivissa durant 23 anys (1990-2013) es pot constatar a partir d’una triple vessant: com a director de la Banda Ciutat d’Eivissa, com a impulsor de l’Escola del Patronat de Música d’Eivissa i com a dinamitzador cultural, afavorint la creació d’altres agrupacions musicals”, ha valorat la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa. Per concloure aquesta jornada, la cantant Pastora Soler (que ha inclòs l’illa en la seua gira més personal per presentar ‘Libra Tour’) actuarà a partir de les 22:30 hores al Parc Reina Sofia. L’entrada és gratuïta.

Fterra3

I continuant amb la música, no podien faltar Ressonadors, que celebrarà els seus 15 anys amb un concert gratuït l’11 d’agost, a les 22:30 hores, al Parc Reina Sofia.

Recuperació de la Festa dels Corsaris

Un dia després, el 6 d’agost, a les 19 hores tindrà lloc la missa solemne a l’església de Sant Elm. Després hi haurà una sortida en processó portant l’espasa del marí Riquer (cedida per la família) fins al monument dels corsaris, on es farà un acte d’homenatge.

El 8 d’agost, dia de Sant Ciriac, a partir de les 18:30 hores hi ha la tradicional berenada popular i a les 0 hores es llençarà el castell de focs artificials del Consell Insular d’Eivissa.

Per concloure aquest complet programa festiu, el dia 12, a les 21 hores, s’oferirà el Concert de la Terra del Cor Ciutat d’Eivissa al Claustre de l’Ajuntament, i el dia 15 els focs artificials tornaran a ses Figueretes. “Volem que siguin unes Festes de la Terra molt participatives, on tothom s’ho passi bé, però amb seny. Hem aconseguit un programa molt complet i recordem que l’ànima d’aquestes festes és la ciutadania”, ha conclòs Torres.

El programa complet de les Festes de la Terra es pot consultar a la página web de l’Ajuntament d’Eivissa, www.eivissa.es

Wpp