abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

plealcoholEl Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat, amb el suport de 18 dels 25 regidors, derogar l’ordenança municipal de regulació d’alcohol amb l’objectiu de redactar-ne una de més clara, adaptada a la realitat social i que atorgui més protagonisme a les mesures preventives. La segona tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Joventut i Protecció Civil, Catiana Fuster, ha explicat durant la seua intervenció que aquesta normativa era “confusa” i que, a la pràctica, s’havia exceptuat més que complit. En concret, els articles que generaven més conflicte eren el 7, el 10 i el 22: l’article 7, de subministrament venda i consum de begudes alcohòliques no es complia per part de ningú, és més, des de la nostra entitat es demanava que es fessin zones separades per a la venda, però posteriorment no es controlava. L’article 10, que fa referència a les festes populars, només es podia vendre alcohol si es tenia una autorització municipal o si es tractava d’alguna excepció marcada, com el cas de la Fira Eivissa Medieval. I l’article 22, d'imposar mesures alternatives a l’incompliment de les sancions, mai s’havia aplicat.   

“En els primers tres anys dels cinc en els quals ha estat vigor aquesta ordenança per regular el consum d’alcohol no es va fer res i en els últims dos només es van obrir set expedients. Per tant, es tracta d’una ordenança buida de contingut i que ha registrat més excepcions que sancions. Per tant, des de l’Ajuntament ja hem començat a treballar en una nova regulació per afrontar aquesta problemàtica d’una forma real i més efectiva”, ha manifestat Fuster, qui ha recalcat que el botellot continua prohibit perquè està regulat en una ordenança cívica.   

A continuació, tots els quatre grups municipals han acordat la concessió de la Medalla d'Or 2023 a l’exdirector del Patronat de Música, Manuel Ramón Mas. Acte de lliurament de la Medalla d’Or: Ramon Mas és una figura clau per entendre el gran desenvolupament de l’ensenyament i l’activitat musical a la ciutat d’Eivissa en la  darrera dècada del segle XX i la primera del segle XXI. La seua influència, lligada a la seua funció com a director del Patronat Municipal de Música d’Eivissa durant 23 anys (1990-2013) es pot constatar a partir d’un triple vessant: com a director de la Banda Ciutat d’Eivissa, com a impulsor de l’Escola del Patronat de Música d’Eivissa i com a dinamitzador cultural, afavorint la creació d’altres agrupacions musicals.  

Durant la sessió plenària ordinària d’aquest dijous 27 de juliol també s’ha donat suport a la declaració Institucional del 30 de juliol de 2023 del Dia Mundial contra la tracta de persones, presentada en un primer moment com a moció pel grup municipal del PSOE, però que finalment es va decidir en comissió convertir-la en declaració institucional.   

A més, s’ha acordat modificar el Reglament d’organització i funcionament del Ple de l’Ajuntament d’Eivissa, el règim de dedicació exclusiva, parcial, retribucions i indemnitzacions, el Pla Estratègic de Subvencions per a l'any 2023, l’aprovació definitiva del Compte General de l'Ajuntament d'Eivissa corresponent a l'exercici 2022, així com de la relació de Llocs de Treball de personal funcionari a l’any 2023.   

Wpp