abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

eivissajazzEls fanàtics d’aquest gènere musical ja havíen marcat al calendari les dates d’un dels esdeveniments culturals que cada any marca l’agenda cultural de finals d’estiu a Eivissa. L’edició d’enguany manté els mateixos escenaris (Plaça Sotavila, Vara de Rei, Parc Reina Sofia i Baluard de Santa Llúcia) i nombre de concerts respecte a l’edició de l’any passat.  L’Eivissa Jazz 2023 se celebrarà entre els dies 28 d’agost i 2 de setembre

La regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Domínguez, ha explicat durant la roda de premsa que les tres primeres jornades del Festival Eivissa Jazz seran gratuïtes i, com cada any, s’haurà de comprar entrada pels concerts a l’escenari de Dalt Vila. Domínguez ha destacat l'atractiu i qualitat musical de tots els grups d'aquesta edició, ha valorat la consolidació d'aquest festival com un dels referents del panorama nacional i, fins i tot, europeu, i ha destacat la participació d'un artista eivissenc reconegut com Joan Carles Marí i de formacions eivissenques com Ichos.  

La primera jornada del festival, que és gratuïta, torna a la plaça Sotavila -com en edicions anteriors- per acollir de nou la projecció de Bird, d’una pel·lícula sobre tota una llegenda d’aquest gènere musical.

Els interessats en assistir als concerts poden accedir, des d’avui mateix, a la pàgina web oficial del festival, que és multi idioma i que inclou informació detallada sobre tots els artistes i les localitzacions del festival. S’hi pot accedir a través de la pàgina https://www.eivissajazz.com i també serveix com a canal de venda d’entrades.

Talent local, nacional I europeu

Entre els noms del cartell destaca l’acordeonista italià Vincent Peirani, que presenta el seu projecte ‘Jokers’, juntament amb Federico Casagrande i Ziv Ravitz. Una proposta d’alt voltatge que explora els limits del jazz, apropant-lo a sonoritats com el rock o la música electronica. L’altre cap de cartell és el pianista malagueny Jose Carra, guanyador del 1er premi Guia del Jazz 2023 amb el seu últim disc ‘Satélite’ que presentarà a Eivissa en format quintet, amb Dani Domínguez (bateria), Bori Albero (contrabaix), Enrique Oliver (saxo) i Luis Regidor (veu i guitarra). La primera nit al baluard de Santa Llúcia la tancarà, com ja és habitual, l’Eivissa Jazz Experience, que enguany es presenta en format sextet amb músics que ja han passat pel festival però que mai han tocat junts, en un concert irrepetible. 

Un altre dels plats forts del festival d’enguany serà el concert de Los Aurora, banda de la que forma part el bateria eivissenc Joan Carles Marí, qui ha participat en la roda de premsa celebrada aquest dilluns a Can Botino. Per a l’Eivissa Jazz 2023 han preparat un concert on a més de fusionar el jazz amb el flamenc o el rock prometen una explosió de creativitat. A més de presentar el seu disc ‘La Balsa de la Medusa’, estaran acompanyats pel prestigiós trompetista Antonio Moreno, amb qui van coincidir a l’última edició de la Bienal de Flamenc de Països Baixos.

El festival torna a col·laborar amb el festival Getxo Jazz i tornarà a rebre, com a part del premi, als guanyadors del concurs de bandes de l’edició d’enguany, el quartet francès liderat per Giulio Ottanelli. A més, es manté el compromís amb la AIE (Asociació de Intérpretes i Ejecutantes – Jazz En Ruta) i podrem veure a Eivissa a Juan Saiz Quartet i a David Sancho Trio, dos dels projectes que formen part del llistat d’artistes que cada any escull aquesta entitat que promociona el talent jazzístic del país per tot el món.

El talent local també estarà representat a l’Eivissa Jazz 2023 amb la presentació, a Vara de Rey, del projecte Íchos, un projecte format íntegrament per músics d’Eivissa on presenten, sobretot, temes de hard bop, versions i sobretot temes propis. Tampoc podia faltar el concert de la Big Band Ciutat d’Eivissa, que enguany centrarà el seu concert en retre un homenatge a Frank Sinatra, als que molts consideren el millor cantant de la història del gènere, en l’aniversari de la seva mort. El seu director, Vicent Tur, qui també és integrant del grup Ichos, convida a tothom a gaudir dels concerts de l'Eivissa Jazz i a  descobrir aquest gènere musical.  

Entrades

La venda d’entrades per a l’Eivissa Jazz 2023 està disponible des d’avui mateix. Les localitats de pagament es podran adquirir, com és habitual, a través de web de l'Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es, a través de la web oficial del festival https://www.eivissajazz.com, de manera presencial a l'espai cultural de Can Ventosa per un preu de 12 euros la nit (dos concerts) així com a partir de les 20h a les taquilles del Baluard de Santa Llúcia.

Per a les persones que es vulguin desplaçar en autobús fins a Dalt Vila (Línia 45) aquest servei serà gratuït presentant l'entrada al festival Eivissa Jazz els dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre. A més, els residents a Formentera podran gaudir d'un descompte del 35% als bitllets que adquireixin a la naviliera Formentera Lines pel seu desplaçament al Festival Eivissa Jazz presentant les entrades al festival.

- Programa complet del Festival Eivissa Jazz 2023 -

Plaça Sotavila (Carrer d’Anníbal)

Dilluns 28 d’agost

21 hores

Projecció de la pel·lícula: “Bird” en versió original subtitulada en castellà.

Any 1988 Direcció: Clint Eastwood Protagonistes: Forest Whitaker i Diane Venora

Vara de Rey / Passeig de s’Alamera

Dimarts 29 d’agost

21 hores – Íchos

Parc Reina Sofia

Dimecres 30 d’agost

21 hores – David Sancho Trio

22 hores – Big Band Ciutat d’Eivissa

Baluard de Santa Llúcia (Dalt Vila)

Dijous 31 de Setembre

21:30 hores – Los Aurora feat. Antonio Moreno

22:30 hores – Eivissa Jazz Experience Sextet

Baluard de Santa Llúcia (Dalt Vila)

Divendres 1 de setembre

21:30 hores – Juan Saiz Quartet

22:30 hores – Jose Carra Quintet

Dissabte 2 de setembre

21:30 hores – Giulio Ottanelli Quartet

22:30 hores – Vincent Peirani ‘Jokers’ feat. Federico Casagrande & Ziv Ravitz