abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

bigbandjazzLa tercera jornada de concerts de la 35ª edició de l’Eivissa Jazz, que tornarà a ser gratuïta, es trasllada al Parc Reina Sofia i començarà a les 21 hores. L’encarregat d’obrir la vetllada serà el pianista, compositor i productor David Sancho, que torna el festival Eivissa Jazz per a presentar el seu projecte més recent: 'Meditaciones' un disc a trio on es mesclen les arrels del jazz més tradicional amb textures de rock simfònic, música clàssica, electrònica i ambiental. En aquesta ocasió comptarà amb Rodrigo Ballesteros a la bateria i amb Jesús Caparrós al baix elèctric i efectes sonors. 

En la seva trajectòria destaca com a guanyador dels concursos “Hazen intercentres” (2003), “Hazen Comunidad de Madrid” (2004) i el “Leidse jazz Award” (2011), sent el primer guanyador no nascut al Benelux. 

És col·laborador habitual de Jorge Pardo, Rosario La Tremendita, Noa Lur, María Toro, Antonio Lizana, Shariff & Mxrgxn, Moisès P. Sánchez, Henry Cole, Cristina Mora, Ariel Brínguez, Leo Minax, Trinidad Jiménez, Alosa Bentley, Reiner Elizarde, Jesús Caparrós, Pablo Martín Caminero, Chema Vílchez, Marina Lledó, Ernesto Aurignac, Munir Hossn i Michael Olivera, entre d'altres. 

Després de formar part de la banda d’EME·EME·PROJECT l’any 2022, el concert de David Sancho Trio ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Eivissa Jazz amb l’AIE, la Societat d’Artistes, Intèrprets o Executants, que promou el jazz nacionals a festivals com l’Eivissenc, amb el que col·laboren des de fa anys. 

L’homenatge de la Big Band Ciutat d’Eivissa 

El de la Big Band Ciutat d’Eivissa ha esdevingut, per mèrits propis, en un dels concerts més esperats pel públic eivissenc any rere any. La proposta musical d’enguany és un homenatge al ‘crooner’ Frank Sinatra, considerat per molts amants del jazz com el millor cantant de la història. És a dir, que el concert d’enguany, que començarà a les 22 hores al Parc Reina Sofia, serà tot un homenatge a una de les èpoques daurades del jazz.  

Segons Vicent Tur, director i membre de la Big Band Ciutat d’Eivissa: “Oferirem un concert bastat en el repertori del ‘Rat Pack’, un grup d'amics de Sinatra que incloïa altres cantants com Dean Martin o Sammy Davis Jr que actuaven en pel·lícules i espectacles”. Pel que fa al repertori, Tur ha explicat que “estarà basat en estàndards de jazz i també en versions jazzificades de temes de pop i rock, imaginant-nos com les haurien cantat els membres del Rat Pack actualment”.  

La Big Band Ciutat d’Eivissa 2023 estarà formada per:  

  • Trompetes: Nahuel ‘Naco’ Achei, Guillem Nadal, Santi Ramírez i Antonio J. Marín  
  • Trombons: Vicent Tur, Vicent Matoses, Jaume Tur i Núria Serra 
  • Saxos: Nacho Marí, Sergio López, Muriel Grossmann, Jorge Ortiz i Daniel Martos  
  • Piano: Xavi Gomis 
  • Guitarra: Radomir Milojkovich 
  • Contrabaix: Chema Pellico 
  • Bateria: Dani Marín 
  • Veu: Jordi Sanou i Jordi Cardona 

 

Primera Jornada al Baluard de Santa Llúcia 

La quarta jornada del festival Eivissa Jazz 2023 serà la que donarà el tret de sortida als concerts a l’emblemàtic escenari situat al baluard de Santa Llúcia, a Dalt Vila, un espai declarat com a Patrimoni Mundial per la Unesco. Dijous 31 d’agost serà la primera jornada dels concerts de pagament i cada entrada, amb un preu de 12 euros, dona accés als dos concerts de cada nit.  

Les entrades es poden adquirir de manera anticipada al Centre Cultural Can Ventosa i a través dels portals habilitats www.eivissajazz.com i www.eivissa.es A més, les taquilles obriran cada dia a les 20 hores, al baluard de Santa Llúcia. 

Per inaugurar la nit, a les 21:30 hores, l’Eivissa Jazz acollirà el concert de Los Aurora, el grup de flamenco-jazz que va revolucionar l’escena musical nacional i internacional amb el llançament del seu primer disc 'Aurora' (Taller de Músics/Discmedi, 2017), amb el que van girar per sales i festivals de tot el món. La seva proposta musical, atrevida i personal, representa una bafarada d’aire fresc a un gènere com el flamenco. 

Al seu concert a l'Eivissa Jazz els acompanyarà el trompetista resident a Amsterdam Antonio Moreno, amb qui van coincidir a l’última edició de la Biennale de Flamenc de Països Baixos i que va sorprendre tant a tots els membres de la banda, que van decidir adaptar la seva proposta per a que pogués acompanyar-los al concert a l’Eivissa Jazz. 

Amb motiu del llançament del nou disc 'La Balsa de la Medusa' (Autoedició, 2022), presenten un nou espectacle en directe. En ell es plasma un so més elèctric i enèrgic, més proper al rock, on transformen amb actitud transgressora les referències clàssiques sempre presents a l’ADN de la banda barcelonina. El seu so parteix del flamenco i camina cap al jazz, allunyant-se de la sonoritat més clàssica de les composicions en les que s’inspira. 

En aquesta nova aventura musical recorren les cançons més populars del flamenco, mentre evolucionen cap a llenguatges més atrevits que superen les sonoritats més tradicionals per fusionar-se amb altres gèneres. Aquest nou enfocament artístic queda perfectament vestit amb la potent veu del jove ‘cantaor’ Pere Martínez, el piano de Max Villavecchia, el baix de Javi Garrabella i la bateria de Joan Carles Marí. A més, s’afegeix una nova proposta visual de disseny de llums de la mà d’Ángel Guilanyà, que reforça el sempre potent ball de Pol Jiménez. El 'bailaor' uneix tradició i modernitat a base de palos jondos com la seguiriya i la farruca amb tocs més “gamberros” a les parts musicals més experimentals.  

L’Experience del Sextet 

El segon concert de la nit, que comença a les 22:30h, ens portarà l’Eivissa Jazz Experience que, des de fa divuit anys, ajunta a diferents músics que han passat pel festival en una experiència sense precedents: Després d’un únic assaig, pugen a l’escenari de l’Eivissa Jazz per oferir un concert que esdevé una experiència irrepetible. 

Tot això, amb la direcció musical del pianista gallec Abe Rábade com a mestre de cerimònies i el cicerone perfecte d’una illa que ja és la seva segona casa musical. Els temes propis de cadascun dels membres de l’ ’Experience’ formen el repertori d’aquest concert que esdevé un dels punts àlgids del festival, any rere any. 

Banda: Abe Rábade (piano i direcció musical), Bori Albero (contrabaix), Luis Verde (saxo alt), Benet Palet (trompeta), Miguel Asensio (bateria) i Gianni Gagliardi (saxo tenor). 

Transports i descomptes 

Per les jornades de concerts a Dalt Vila, els assistents poden fer servir el bus (Línia 45) de manera gratuïta presentant l’entrada al festival els dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre. Per la seva banda, la gent que vengui al festival des de Formentera, podrà gaudir d’un 35% de descompte amb la naviliera Formentera Lines en el trajecte Formentera-Eivissa-Formentera presentant la seva entrada durant els dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre.

Wpp