abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

  • L’alcalde Rafael Triguero ha presidit l’emotiu acte de lliurament de les creus al mèrit policial amb distintiu blanc 

L’Ajuntament d’Eivissa ha reconegut els 30 anys de servei i vocació de 30 policies locals en un acte presidit per l’alcalde, Rafael Triguero, i celebrat a l’Espai de Can Ventosa, on s’han lliurat les creus al mèrit policial amb distintiu blanc.  

“Avui, dijous 21 de setembre, celebren acte molt emotiu per honrar aquells homes i dones que han dedicat més de 30 anys de les seues vides al servei de la nostra comunitat a la Policia Local d'Eivissa. És un moment de reconeixement i gratitud, però també de reflexió sobre la labor fonamental que exerceixen tots els nostres agents dia rere dia i per això, des de les institucions, hem d’estar a l’alçada i contribuir a dignificar la professió de policia”, ha manifestat l’alcalde de la capital de l’illa després de l’emotiu vídeo amb imatges de la Policia Local d’Eivissa que s’ha projectat a l’inici de l’acte. 

A continuació, Triguero ha destacat que les funcions de la Policia Local “van més enllà de la vigilància i el manteniment de l'ordre: són guardians de la nostra convivència i són qui estan disposats a sacrificar-se perquè puguem viure en harmonia i la nostra ciutat funcioni com cal”. “No podem subestimar els reptes que la Policia Local enfronta en el futur. Els avanços tecnològics, els desafiaments de seguretat emergents i les complexes dinàmiques socials ens exigeixen estar preparats per afrontar aquests nous temps. Però tenc plena confiança en la capacitat d'adaptació i en el professionalisme dels nostres agents per superar aquests desafiaments amb determinació i valentia”, ha assenyalat el batle de l’Ajuntament d’Eivissa.  

Entre els 30 guardonats de la Policia Local d’Eivissa que han rebut avui la creu al mèrit policial amb distintiu blanc s’inclouen tres subinspectors, nou oficials i 19 agents, entre els que es troben tres dones. En nom dels reconeguts durant l’acte d’avui, el cap de la Policia Local d’Eivissa i subinspector, José María Prats Ferrer, ha expressat que avui ja són més de 30 (38 en el seu cas), els anys que porten aquests policies veterans al Cos de la Policia Local d’Eivissa. “És un orgull poder formar part d’aquesta institució i haver pogut vetllar per la seguretat i benestar de la ciutadania al llarg d’aquesta etapa professional. Estic convençut que a aquesta nova etapa que ara s’inicia, tots i cadascun dels membres del Cos seguirem  millorant i treballant per oferir a la ciutadania totes les garanties de seguretat i convivència que anhelem per la ciutat d’Eivissa i la nostra societat”, ha apuntat el cap de la Policia Local, i guardonat, en nom dels altres agents reconeguts amb la creu al mèrit policial amb distintiu blanc. 

Per acabar, l’Ajuntament d’Eivissa recorda que la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc es lliura als membres de la policia local, sigui com sigui la seva categoria, quan compleixin trenta anys de servei en qualsevol cos de la policia local, en situació de servei actiu o en situació de serveis especials, que hagin tingut una trajectòria professional destacada i que no tinguin expedients disciplinaris en curs o sancions disciplinàries pendents de cancel·lar en el seu expedient personal.

Wpp