abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

POESIA JUNYAquest dijous 28 de setembre a les 20 hores l'espai cultural de Sa Nostra Sala acull la inauguració del Festival de Poesia Lluna de Juny/Eivissa sota el títol ‘Estabec d’Ales fulles de Tardor”. El festival, que arriba a la seua XXI edició, es celebra des del dijous 28 de setembre fins al pròxim 1 d'octubre a diferents indrets com són el claustre de l’ajuntament d’Eivissa, l’església de Sant Jordi, i la societat recreativa Ebusus.

La consellera del Departament de Cultura, Educació i Patrimoni, Sara Ramón, juntament amb la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Dominguez, i els directors del festival, Carles Fabregat i Joan Murenu, han presentat el programa d’un festival que, en paraules de Sara Ramon, “es una cita que uneix anualment als amants de la poesia i que enguany té una participació de poetes nacionals i internacionals, fent arribar la literatura i la cultura a tothom”.

Per la seua part, Dominguez ha destacat que dins de la diversitat d’actes programats hi té un lloc destacat la Nit de la Poesia, que en aquesta edició es celebra al Claustre de l’Ajuntament d'Eivissa, “des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa volem continuar donant suport a una iniciativa que comença a formar part de la tradició, en aquest marc Patrimoni de la Humanitat, que dóna testimoni d’aquesta terra de cultura mil·lenària”. Fabregat i Murenu han destacat la presència de Santiago Beruete, filòsof i jardiner que junt amb Andrea Sánchez oferirà una xerrada al voltant dels jardins i la natura.

El divendres 29 de setembre a les 21.00 hores en el claustre de l'Ajuntament d'Eivissa tindrà lloc un concert de la mà de Jùlia Colom.

I el dissabte 30 de setembre a l'església de Sant Jordi se celebra a les 12 hores un homenatge a l'historiador i poeta Isidor Macabich. Aquesta trobada, que serà presentat per Fanny Tur, comptarà amb l'actuació de l'artista Joan Murenu, a continuació hi haurà un recital a càrrec de Ángels Escandell i, finalment, la colla de Sant Jordi sortirà a l'escenari per a tancar l'acte amb un tradicional ball pagès.

El mateix dissabte a les 21.00 hores es celebrarà la ‘Nit de la Poesia’, un recital poètic que serà presentat per Carles Fabregat i comptarà amb la participació dels poetes Miquel Adrover, Nora Albert, Luis Castro Mendes, Jèssica Ferrer, Mariangela Gualtieri, Julio Herranz i Llucia Palliser. Aquesta lectura, que se celebrarà en el claustre de l'Ajuntament d'Eivissa, estarà amenitzada per Miguel Ángel Aguiló i el seu violoncel.

Finalment, el diumenge 1 d'octubre a les 12 hores el festival finalitzarà amb ‘Mural en viu, amb música’, una trobada amb l'art que serà dirigit per Carles Fabregat i Joan Murenu i en el qual participaran artistes com el músic Santi Pérez o els pintors Jesús de Miguel i Maria Vila.

Wpp