abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

3chainLa III Edició de Ibiza NXT, a conferència anual sobre tecnologia i innovació amb un enfocament principal en blockchain i Web3 impulsada per Ibiza Token en col·laboració amb l'Ajuntament d’Eivissa i la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (Pimeef), donarà principi demà (4 d'octubre) i s'estendrà fins al divendres (6 d'octubre) entre TheHub i el Baluard de Sant Pere. L'accés a les jornades és gratuït. Els interessats poden fer la seva inscripció a través de la pàgina web. Totes les conferències podran seguir-se en directe des de la plataforma eivissenca Admefy.

El regidor de Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament d’Eivissa, Rubén Sousa, inaugurarà la primera de les jornades de l'esdeveniment, a les 11.00 hores en The Hub, en una sessió que porta per títol: “El camí cap a un món descentralitzat: els desafiaments a enfrontar en comunicació, finances i indústria”, composta per set panells que posaran el focus en la implantació d'un sistema de finances descentralitzat com a base per a construir un sistema més democràtic. Alek Hannessian, responsable de Vendes i Partenariat de Ethermail; Rosa Pericàs Gornals, estudiant de la Universitat de les Illes Balears; Zeno Ausperberg, responsable de Recerca Financera de Folks Finance; Bob Reid, CEO d'Everest.org; Alex Nascimento, CEO de 7CC i Blockchain UCLA; Jonathan Napolitano, fundador de X-R3AL; Luiza Castro Re, advocada de Fio Legal Solutions, i Javier González, notari, conformaran aquesta primera ronda de conferències. Les xerrades s'estendran fins a les 14.30 hores. A continuació, l'espai de cotreball de Santa Eulària oferirà un bufet amb begudes per als assistents.

A les 18.30 hores donarà principi la primera de les jornades d'entrevistes d'aquesta tercera edició d'Eivissa NXT, amb l'objectiu de donar a conèixer com la innovació i la tecnologia han influït en les diferents professions dels convidats. El primer entrevistat serà Rubén Sousa, que parlarà sobre la recentment creada regidoria de Ciutat Intel·ligent de l'Ajuntament d’Eivissa, les seves competències i els desafiaments d'Eivissa per a convertir-se en una smartcity. Léa Leuzinger, paleontòloga i treballadora de l'Eivissa Botànic Tecnològic, Bibo Park, serà la segona convidada, qui donarà a conèixer el funcionament d'algunes de les instal·lacions que conformen el parc tecnològic. El tancament de la primera sessió d'entrevistes serà al costat de l'escriptor, periodista, editor i crític Bruce Sterling, un dels pares del moviment cyberpunk, moviment que va afavorir l'aparició de Bitcoin.

 

3chain2

“Innovació tecnològica per a un futur sostenible” i “Explorant el futur de la creació de contingut i l'entreteniment”, són el títol de les jornades que englobaran els continguts de les sessions de The Hub del dijous i el divendres. Un total de 19 panells formats per ponents internacionals com Helena Rong, investigadora de la Universitat de Columbia especialitzada en blockchain i AI, o Sam Wellalge, de workincrypto.global, així com conferenciants locals de Bibo Park, la Escola d'Art d'Eivissa, Pimeef o la Universitat de les Illes Balears (UIB) donaran forma a aquesta cita amb la innovació i la tecnologia blockchain que se celebra per tercer any consecutiu a l'illa d'Eivissa.

Les sessions d'entrevistes s'estendran també durant les sessions de tarda del 4 i 5 d'octubre, i comptaran amb la presència de Francisco José Perales; catedràtic de Ciències de la Computació i IA del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears; Jasmina Tešanović, escriptora, feminista i activista política; Allen Valdivia, fundador de la plataforma Trascendence; Sarah Main, artista multidisciplinari; Cripto Willy, educador i influencer de blockchain, i Jordi Gómez, fotògraf i artista audiovisual.

L'artista urbana Aida Miró durà a terme un live painting el 5 d'octubre, a les 20.00 hores, en el Baluard de Sant Pere. El tancament de les jornades del 4 i 5 d'octubre comptaran amb música en viu i diferents performances artístiques, a més d'un còctel de benvinguda. Una vegada finalitzada la sessió del 6 d'octubre, els assistents a l'esdeveniment tindran entrada gratuïta per a la festa d'Amnèsia Eivissa, NFT collection DJenerates Klub, amb un line-*up compost per Manda Moor, Inna Ra, Hip.Worth i Less Schmith.

L'edició d'enguany posarà el focus en la “convergència entre propòsit i tecnologia, destacant tendències en els espais NFT, Metaverso, DeFi, Doneu-vos i explorant temes com la intersecció entre blockchain i intel·ligència artificial, tokenización d'actius físics, sostenibilitat i el concepte de Ciutats Blockchain”, segons han informat des de l'organització. A continuació, tindrà lloc una exposició de NFT, a més d'un networking amb aperitiu, música en viu i performance. Segons han destacat des de Ibiza NXT, “la missió d'aquestes conferències anuals és la de fomentar el desenvolupament sostenible en l'economia creativa, el turisme i els negocis locals a Eivissa”.

Els patrocinadors principals d'aquest esdeveniment, del qual l'any passat es va fer ressò la TV1 a través d'un reportatge que es va emetre en La 1, Canal 24 H i en el Canal Internacional, són l'Ajuntament d’Eivissa, The Hub i Ebusus Societat Cultural, a més de Terrenauto, agent smart a Eivissa, Família Marí Mayans, Bibo Park, Ibizaloe, Escola d'Art d'Eivissa, Les Dalias, Madavi, HiFly Servei d'àpats, FMR Brands, Occidental Ibiza, Amnèsia Eivissa,Klubcoin, Barceló Hotel Group i Admefy.

 

3chain3

Travala.com, Dexart, Quadrans Foundation, Fio Legal Solutions, Klima DAO, Cointelegraph, Bankless DAO, UToday i The Cryptonomist són els media partners d'aquesta cita anual amb la innovació i la tecnologia, Ibiza NXT.

Wpp