abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

inauguraciomercatL’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, ha inaugurat aquest dissabte 7 d’octubre els actes per commemorar el 150 aniversari del Mercat Vell descobrint una placa conmemorativa i amb una desfilada de carros i ballada a càrrec de Sa Colla de sa Bodega. La programació, que ha comptat amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa i de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (PIMEEF), es prorrogarà fins al 19 de novembre.

“Convidem a tota la ciutadania de l’illa a gaudir aquest cap de setmana, i fins el 19 de novembre, de la programació per celebrar el segle i mig del Mercat Vell d’Eivissa, espai que durant molts d’anys va ser el punt de trobat de la Ciutat. El bullici amb la gent comprant fruites i verdures i l’activitat dels venedors formaven la banda sonora de la zona i avui inaugurem un programa ple d’activitats per celebrar els 150 anys d’aquest mercat perquè coneixent la història dels nostres edificis i compartint-la valorarem com es mereix la nostra Ciutat”, ha explicat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero, després del descobriment de la placa que s'ha instal·lat al Mercat Vell per commemorar aquest aniversari i que recorda que l'acte d'entrega del nou edifici va tenir lloc el 8 de febrer de 1873.  
 
Actes d'avui i diumenge
 
La jornada inaugural del programa es completarà amb una ballada de Sa Colla de sa Bodega a les 12:30 hores, un concert de l’ensemble de saxos i una degustació de productes típics de 10 a 14 hores. A la tarda, a les 17 hores la Federació de Colles oferirá jocs tradicionals, a les 19 hores actuarà Querencia Flamenco i després es projectarà el vídeo ‘Història del Mercat Vell’, que inicialment estava previst abans, a les 18:30 hores, però finalment tindrà lloc després de l’espectacle de flamenc.
 
La celebració de diumenge començarà a les 12 hores amb una ballada a càrrec de la Colla de Vila, continuarà a les 13 hores amb l’actuació de Pitiusax i a les 14 hores es tornarà a oferir una altra degustació de productes típics d’Eivissa. Per la tarda, de 17 a 18 hores, els més petits podran gaudir de jocs infantils. Per conèixer la resta de la programació es pot consultar la pàgina web de l’Ajuntament d’Eivissa, www.eivissa.es , i les xarxes socials oficials.

 

Per acabar, l'Ajuntament d'Eivissa vol agrair la col·laboració del pàrquing de Es Pratet per cedir 20 places d'aparcament gratuïtes als venedors del mercat artesanal. El Consell Insular d’Eivissa participa en aquest 150 aniversari amb un mercat d’artesania per mostrar els productes fets a l’illa i amb una exhibició d’artesania tradicional, on participaran 19 artesans, a càrrec de sa Colla de Sa Bodega i de l’Associació Cultural i Artesanal Eivissenca Eines i feines. A més, en aquesta programació també, juntament amb Pimeef, s'ofereix una degustació de producte local i show cooking, de 10 a 14 hores, a càrrec de la iniciativa Sabors d’Eivissa.

Wpp