abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

PledarEl Ple de l’Ajuntament d’Eivissa, en sessió extraordinària i urgent, ha donat llum verda a l'aprovació de les bases específiques reguladores per les subvencions d’embelliment de la zona comercial del nucli històric.  

“L’objectiu d’aquesta futura convocatòria, que es dotarà amb 250.000 euros, és impulsar la renovació i millora de la imatge exterior en general i, en concret, l’adequació dels rètols, tendals i mobiliari”, ha explicat després del Ple la regidora de Comerç, Turisme i Mercats de l’Ajuntament d’Eivissa, Laura Planells.  

A partir d’ara, el projecte de bases específiques reguladores per les subvencions d’embelliment de la zona comercial del casc històric de l'Ajuntament d'Eivissa es sotmeten a un període d'informació pública, per termini de trenta dies, mitjançant anunci publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el taulell d'anuncis de la corporació.  

A continuació, el Ple ha aprovat la segona modificació del Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament d’Eivissa i dels seus Organismes Autònoms (Patronats Municipals) i Consorci Adscrit (Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat) per a l’any 2023.  

Amb aquesta actuació l’Ajuntament d’Eivissa segueix amb la tramitació necessària per a fer possible una propera convocatòria d’ajudes al lloguer d’habitatges. El pressupost total per 2023 és de 900.436,54 euros, de les que ja s’han abonat les corresponents a l’exercici 2022. 

D’altra banda, en quant a la rectificación de l’error material detectat al Pla Estratègic on constava la quantitat de 70.000€ quan havia de ser 90.000€, fent-se constar que aquesta quantitat estava correctament consignada al pressupost. Sobre la línia de Clubs Patrimoni s’incrementa 3.000 euros, passant de 249.000,00 a 252.000,00 euros.  

Per acabar, la segona tinent d’alcalde i regidora d'Educació, Joventut, Voluntariat i Protecció Civil ha explicat que s’ha aprovat també subscriure amb la conselleria de Famílies i Afers Socials del Govern de les Illes Balearsconveni el programa ‘Alter’ d'intervenció socioeducativa per a joves en risc d'exclusió social i escolar.  

Aquests programes es destinen a alumnes matriculats a l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) de 14 a 16 anys d’edat amb dificultats greus d’adaptació a l’entorn escolar derivades de condicions especials de carácter escolar, social, personal o familiar i en situació de risc d’exclusió escolar o social, per als quals s’aconsella la realització d’una part de l’horari lectiu en entorns laborals externs als centres educatius corresponents, en què desenvolupen un programa socioformatiu. 

Wpp