abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

La regidora de Cultura, Carmen Domínguez, i l’impulsor d’aquesta iniciativa, Carlos Vesperinas, han explicat que s’oferiran cinc concerts que es celebraran entre el 27 d’octubre i el 5 de desembre a espais emblemàtics de la capital de l’illa.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Domínguez, i el promotor i músic Carlos Vesperinas han presentat aquest dijous la primera edició del Festival Eivissa Clàssica, una iniciativa que oferirà al públic de l’illa cinc concerts entre el 27 d’octubre i el 5 de desembre a diferents espais de la ciutat com el Centre Cultural Can Ventosa, la sala Capitular i el Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa. L’entrada als concerts és lliure i gratuïta fins a emplenar l’aforament.

 “L’objectiu d’aquest projecte és donar suport i oportunitats de qualitat als joves músics procedents de l’illa que una vegada començaren la seva formació a les diferents escoles, així com al Conservatori, i ara tornen a Eivissa, amb la seva carrera desenvolupada i amb una perspectiva professional important. Per tant, per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa és un plaer i un orgull col·laborar amb aquest festival i volem agrair al promotor, i també músic, Carlos Vesperinas, el seu esforç per portar endavant Eivissa Clàssica, enriquint l’oferta cultural del municipi”, ha manifestat Domínguez.

 A continuació, Vesperinas ha explicat que el Festival Eivissa Clàssica començarà el dia 27 d’octubre, a les 18 hores, al Centre Cultural Can Ventosa amb un concert familiar que tindrà el títol ‘Érase otra vez…’, on Isaac Pérez (violí), Gabriel López (viola), Mónica Marí (violoncel), Salvatore Licitra (contrabaix), Irlim Pulgarin (trompa), Daniel Martínez (fagot), Verónica Rambla (clarinet) i Isabel Albadalejo (narradora), interpretarán el Septimino en mi bemol major Op.20 de Beethoven. Una primera trobada que estarà dirigida al públic infantil i a la qual es tractaran les emocions i les il·lusions dels més petits.

 ‘Very Well, Fandango!’, és el títol que dona nom al segon concert que tindrà lloc al Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa el dia 4 de noviembre a les 19:00 hores. En aquesta cita els músics Ramsés Puente (violí), Rubén Herrera (violí), Miguel Falomir (viola), Carlos Vesperinas (violoncel), Raquel Quiroga (violoncel), Juan Ainvar (guitarra) y Esther Esteban (bailaora), tocarán el Quintet per a guitarra i cordes No. 4 i Musica notturna delle strade di Madrid de Luigi Boccherini. Un repertori ple de moments descriptius que va compondre Boccherini gràcies a la seva estança a Madrid entre 1770 i 1805.

 El dia 11 de novembre Marian Tur (violí), Neus Guasch (violí), Astrid Canales (viola) i Rosa Cardona (violoncel), interpretarán Mille Regretz de Josquin Desprez, On the Nature of Daylight de Max Richter, Primavera de Ludovico Einaudi, momentary de Olafur Arnalds, Adagio for Strings de Samuel Barber i The Beech Tree de Caroline Shaw. Aquest concert, que té el nom de ‘Música i resiliència’, tindrà lloc a la Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa a les 19:00 hores i serà una vetllada íntima a la qual escoltar la música apel·la al poder dels sons per a poder facilitar el vincle per a sentir-nos acompanyats en el procés d’un esdeveniment traumàtic.

 El Festival Eivissa Clàssica continuarà el dia 26 de novembre a les 12:00 hores al Centre Cultural Can Ventosa amb el concert ‘she/her/hers’. Aquesta cita amb la música comptarà amb les intèrprets Marian Tur (violí), Paula Martos (violoncel) i Anabel Márquez (piano) que oferiran al públic obres compostes únicament per dones com el Piano Trio, Op. 17 de Clara Schumann, D’un matin de printemps de Lili Boulanger, Luz Azul de Andrea Casarrubios, així com el Piano Trio, Op. 150 de Amy Beach.

 I, per finalitzar, aquest Festival, que estrena a l’illa d’Eivissa la seva primera edició, culminarà amb el concert ‘Entre dues músiques’ el dia 5 de desembre al Centre Cultural de Can Ventosa a les 19:00 hores. La Suite para flauta i piano trio de Claude Bolling serà interpretada pels músics Héctor Koa (flauta travessera), Noel Saez (percussió), Salvatore Licitra (contrabaix) i Xico Ribas (piano). Així, el públic podrà gaudir d’un dels crossovers clàssics més interessants de la història. Els músics eivissencs d’aquest concert també tocaran l’obra comissionada pel festival del compositor Miquel Àngel Aguiló, titulada Tres Inopias inspirada en la inòpia en la que es troben els artistes durant la fase de creació.

 El Festival Eivissa Clàssica està organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, compta amb la col·laboració del Patronat Municipal de Música d’Eivissa i s’ha realitzat gràcies al patrocini de la Fundación Abel Matutes, La Sirena Art Ibiza, Asesoría Unidad, Perfumerías África, Manonelles, Glissandoo, Estudi Jazzbo de Ricard Bofill i Sono Ibiza.

 Projecte Escolta, a l’Escola

Aquesta primera edició del Festival Eivissa Clàssica també compta amb un programa que involucra a algunes de les escoles d’Eivissa ciutat. Es tracta d’un projecte que aprofita el repertori preparat per a cada concert per anar a mostrar-lo als diferents col·legis o instituts del municipi d’Eivissa d’una forma pedagògica i divertida.

 Així, alguns dels músics encarregats de dur a terme els diferents concerts d’aquest Festival, acudiran a diferents centres educatius per a explicar als alumnes el repertori que tocaran i explicar-los en què consistirà el repertori, així com convidar-los a assistir als diferents espectacles. “Aquesta iniciativa serveix per a despertar la curiositat en els alumnes i per donar a conèixer l’oferta cultural de l’illa als nens, nenes i adolescents d’Eivissa”, ha conclòs Vesperinas. 

Wpp