abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenEls cinc ajuntaments han reconegut els serveis extraordinaris protagonitzats per agents de les policies locals de l’illa i han reivindicat el seu treball diari durant l’acte institucional de celebració de la XVI Diada de la Policia Local de l’illa d’Eivissa, presidida per l’alcalde de la capital d’Eivissa, Rafael Triguero.

A més, avui s'ha traspassat l’estendard a Santa Eulària des Riu per simbolitzar la cessió de l’organització d’aquest esdeveniment en 2024. 

“La Policia Local exerceix un paper fonamental en la vida quotidiana dels nostres ciutadans. Són els guardians de la seguretat als nostres carrers, els mediadors en situacions de conflicte i els defensors de la convivència. La seua labor és essencial per al benestar de la societat, i hem de recordar sempre que cada acció que prenem té un impacte en la vida dels qui servim. Per això, el seu paper transcendeix la mera protecció de l'ordre: són qui es comprometen, dia rere dia, a protegir els nostres drets, a mantenir la pau i a garantir que els nostres espais siguin segurs i tranquils per viure i treballar”, ha manifestat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, municipi amfitrió de la XVI Diada de la Policia Local de l’illa d’Eivissa. 

A continuació, Triguero ha destacat que la proximitat al ciutadà és un dels majors actius de les policies locals i que la confiança de la comunitat en la seua tasca és un tresor inavaluable. “Escoltar, comprendre i estar al costat dels nostres vesins com una policia pròxima, de servei públic i amable són actituds que ens fan més efectius i benvolguts”, ha reiterat el batle de la capital d’Eivissa, qui també ha mencionat els reptes als quals s’enfronten les policies locals. “Mirant cap al futur, enfrontam reptes significatius. La societat evoluciona constantment, i nosaltres hem d'adaptar-nos a aquestes transformacions. La tecnologia, la diversitat i les canviants dinàmiques socials ens exigeixen ser més flexibles, comprensius i preparats que mai. La formació contínua i la modernització del nostre cos són essencials per mantenir-nos al dia en el nostre servei a la comunitat. El futur no serà d'aquells que s'adaptin al canvi, sinó dels qui s'atreveixin a liderar-lo”, ha manifestat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa.

En representació de totes les policies locals de l’illa ha intervingut la flamant cap de la Policia Local d’Eivissa, Sonia María Bea Blanco, qui ha expressat durant el seu discurs que la coordinació entre les policies locals és vital per garantir la seguretat dels nostres ciutadans. “Treballarem incansablement per enfortir els llaços interns i promoure una col·laboració harmoniosa, on cadascun de nosaltres es converteixi en una peça crucial del trencaclosques, que no tendria sentit actuant de forma aïllada o independent. Tenim un repte important en matèria de coordinació i col·laboració, i vull agrair avui l'excel·lent acolliment que he sentit entre els meus companys d'altres cossos policials davant la meua arribada a la prefectura”, ha valorat Bea Blanco. A més, ha insistit que la societat avança i que les policies locals han d'avançar amb ella. “Hem de ser una policia moderna, sensible i en sintonia amb les necessitats canviants dels qui servim. Junts, incorporarem noves generacions d'agents que ajudaran a modernitzar-nos, i que porten amb si idees fresques i perspectives innovadores. Crec en una policia pròxima, amable, preventiva, de servei públic i de referència per als nostres vesins”, ha remarcat la nova cap de la Policia Local d’Eivissa. 

Sobre les condecoracions, l’Ajuntament d’Eivissa ha lliurat durant l’acte les felicitacions públiques, medalles i diplomes per haver destacat en les seues actuacions i serveis, "excedint notòriament del seu nivell normal de compliment", un total de 34 agents de la Policia Local del municipi: 27 policies locals han rebut la medalla amb distintiu verd; sis policies, felicitacions públiques i un altre ha set obsequiat amb la medalla amb distintiu blanc per la seua constància.  

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha lliurat 15 mencions dividides en 8 reconeixements públics, quatre creus al Mèrit Policial amb Distintiu Verd i tres medalles per 25 anys de servei. Quant a les insígnies amb distintiu verd, tres d'elles han reconegut uns agents que es van despenjar per la façana d'un edifici per evitar la caiguda al buit d'una persona i una altra més a un agent per “excedir-se amb notorietat i perseverança en el compliment dels deures del seu càrrec”. Respecte als reconeixements públics, inclouen l'estabilització d'una persona durant una crisi epilèptica, la detenció d'una persona acusada d'assetjar a una menor i per actuacions a les quals es van poder intervenir quantitats rellevants d'estupefaents.

Per part de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia s’han entregat dos felicitacions públiques (una a un ciutadà), tres diplomes de jubilació i cinc Creus al mèrit policial amb distintiu verd.

L'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha lliurat 37 distincions: 34 a agents del municipi que han destacat per la seua trajectòria o alguna de les seues actuacions o serveis realitzats durant l'any 2023, dels quals n’hi ha 17 amb la creu al mèrit policial amb distintiu verd, un diploma de jubilació, una medalla a la permanència amb 25 anys de servei, dotze medalles a la permanència amb 15 anys de servei i tres felicitacions públiques. A més, s'homenatja tres components d'altres cossos o serveis d'emergències per la seua ajuda o col·laboració, amb dos distintius blancs a guàrdies civils i una felicitació pública a bombers d'Eivissa.

A l’acte també ha intervingut el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), Vicenç Martorell, qui ha destacar la importància de la coordinació entre totes les policies locals i ha felicitat als agents condecorats.

Per la seua part, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha remarcat a la seua intervenció que constament apareixen nous reptes, noves mancances i noves situacions que requereixen de respostes efectives per seguir avançant en qualitat, en serveis i en formació, sense perdre de vista s’objectiu comú de servir a sa ciutadania amb es mitjans que una societat moderna i segura requereix. “Dia a dia, però, es diferents ajuntaments van donant passes per poder afrontar amb èxit es futur des cos de sa Policia Local. I aquestes passes hauran de contar, no només amb es compromís ferma des consistoris, que hi és, si no també, i enllaçant amb lo que comentava abans, amb un progressiu suport d’altres institucions com puguin ser es Consell Insular i es Govern balear. Perquè, per damunt de diferències territorials, s’objectiu és comú per a tots: assegurar sa convivència i benestar des nostres ciutadans”, ha conclòs Marí. 

Wpp