abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

ploggin1S'acosta la 4a edició del Nationale-Nederlanden Plogging Tour i la 8a jornada Haz Deporte pel Planeta en Ibiza. La cita, que forma part d'un circuit nacional amb set parades en diferents ciutats espanyoles, aterrarà a Eivissa el 29 d'octubre, en el marc de la celebració del Dia Mundial de l'Ecologia.

El Nationale-Nederlanden Plogging Tour és una jornada esportiva que té un important component mediambiental i solidari. L'organització, al costat del Consell Superior d'Esports, l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), el Consell Insular d'Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa impulsa aquesta iniciativa per quart any consecutiu a l'illa, per a promoure l'activitat física alhora que els participants cuiden l'entorn pel qual transiten i la seva biodiversitat.

L'objectiu és cuidar el nostre entorn recollint la major quantitat d'escombraries durant la realització d'activitat física dirigida per l'equip esportiu del Plogging Tour, i visibilitzant la importància de cuidar el medi ambient que ens envolta i la salut mitjançant la pràctica d'activitats esportives a l'aire lliure.

Els circuits i modalitats

El Nationale-Nederlanden Plogging Tour visitarà Eivissa, lloc on va néixer la iniciativa, amb tres circuits i modalitats diferents, adaptades a totes les edats i nivell de condició física. Tots ells tindran inici i final en la plaça Julià Verdera situada en el passeig de ses Figueretes a Eivissa.

Famílies Multiaventura

Aquesta modalitat està dissenyada per a poder participar amb els més petits en família, amb companys del col·legi i amics.

Inclou activitats esportives adaptades, tallers, masterclasses, exhibició de fitnes i zumba, zona de realitat virtual i jocs. Els participants podran explorar un circuit Plogging de menys de 3 quilòmetres en el qual poden participar persones amb necessitats especials.

Carrera popular 5,6K

Amb format de carrera no competitiva, aquesta modalitat està dissenyada per a aquells que vulguin anar corrent, trotant o caminant al llarg de 5,6 quilòmetres. El circuit discorre pels voltants del passeig de ses Figueretes, Can Misses, Recinte Firal d'Eivissa i zones en expansió adjacents. A més, toca també una part de la zona pròxima a l'estadi de Can Cantó, una zona poc habitual i que aquesta vegada se'ns obre per a poder trotar mentre fem plogging i ajudem a millorar aquests entorns.

Plogging Pro 11K

És la modalitat pensada per als qui estan més en forma i són més exigents. Discorre al llarg d'un circuit d'11 quilòmetres que és també una oportunitat per a transitar per llocs que habitualment no formen part de cap carrera de l'illa d'Eivissa.

Així, mentre es trota o corre, els participants passaran per àmplies zones de ses Figueretes i també de platja d ́en Bossa, fins a arribar al Parc Natural de ses Salines. Per descomptat, tot això mentre feu plogging.

Totes les modalitats tenen preus populars d'inscripció, 1€ els nens i 5€ els adults, i el total del cost que paguen els participants és solidari-social a benefici de l'Associació de Persones amb Necessitats Especials d'Eivissa i Formentera (APNEEF).

Tots els participants podran recollir el mateix dia de la cita, des de les 9.00 hores, el dorsal, eco bidó, polsera, bosses per a realitzar l'activitat i guants en la plaça Julià Verdera.

Inscripcions disponibles en: https://www.ploggingtour.com/ibiza/
 

ploggin2
 
 
 
 
 
 
 
 

Wpp