abril 29, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenDalt Vila tornarà a ser el privilegiat escenari del festival de la llum d'Eivissa, pioner a la seva categoria al nostre país.

Eivissa Light Festival centrarà la seva edició 2023 en el talent local i il·luminarà el patrimoni arquitectònic i el paisatge urbà del majestuós recinte Patrimoni de la Humanitat amb 12 instal·lacions de gran format.

Després del seu ajornament per causes meteorològiques, aquest divendres 10 de novembre a les 19h s'inaugurarà un dels festivals de la llum pioners a Espanya: Eivissa Light Festival, el festival d'art, cultura i tecnologia d'Eivissa que se celebra cada tardor des del 2017.

L´edició 2023 estarà centrada en el talent local i el baluard de Santa Llúcia serà l´escenari principal. Durant dos dies, 10 i 11 de novembre, instal·lacions lumíniques a gran escala vestiran de llum el patrimoni arquitectònic i el paisatge urbà del majestuós recinte emmurallat amb 12 instal·lacions a gran escala realitzades per artistes visuals residents a l'illa.

Organitzat per l´Associació d´Artistes i Empreses Audiovisuals d´Eivissa amb el suport de l´Ajuntament d´Eivissa, el Consell d´Eivissa i per primera vegada també del Govern Balear, el festival d´art, cultura i tecnologia d´Eivissa centrarà la seva setena edició al talent local "amb l´objectiu de mostrar el potencial creatiu que tenim a Eivissa", han explicat des de l´organització.

Obres de Cesc, Gnomalab, Ruben Cuba, Lilian Jung, Endika, Patxwork, 3D Light, Aladdin Lights, Pedro Comesaña, Necko, Alfonso Losco i Hypnotica, compondran un gran mapa lumínic amb obres impactants que fusionen creativitat i tecnologia en una experiència immersiva. “Hi ha artistes que participen per primera vegada, com Cesc i Endika, i d'altres que repeteixen com Necko, un artista posicionat internacionalment i que ha donat suport al festival de l'Ibiza Light Festival des del principi.

L'aposta pel talent local és més forta que mai. Tots els artistes participants resideixen a Eivissa menys dos que vénen de Barcelona”, han explicat Pedro Comesaña i Iván Domínguez, promotors de l'Eivissa Light Festival i fundadors, respectivament, dels estudis audiovisuals 3D Light i Improbable Films. "Estem molt agraïts als organitzadors per la continuïtat d'aquest esdeveniment, plenament consolidat a la nostra agenda cultural i d'esdeveniments que podreu contemplar en aquest lloc màgic Patrimoni de la Humanitat", ha dit Francisco Torres, regidor de Festes i Participació de l'Ajuntament d' Eivissa.

Per part seva, Miquel Costa, director insular de Turisme, ha destacat la rellevància de l'art audiovisual a la vibrant escena creativa de l'illa, subratllant el nivell de l'Eivissa Light Festival, “amb una capacitat de creixement enorme”. “És un orgull donar suport a un esdeveniment d'aquestes característiques, reconegut a nivell balear i nacional i un dels esdeveniments que més gent atrau de tots els que se celebren al llarg de l'any a l'illa i de totes les edats.

Amb aquest esdeveniment, l'art audiovisual i l'escena creativa de l'illa en surten reforçats. Les principals institucions li donen suport, l'Ajuntament i el Consell des del començament, i aquest any per primera vegada també el Gover Balear”.

Consolidat com una cita destacada a l'agenda cultural i d'entreteniment de la tardor a l'illa, Eivissa Light Festival és un esdeveniment inclusiu i gratuït que ofereix una visió diferent de la fortalesa més ben conservada del Mediterrani i que atraurà milers de persones durant la fi de setmana a la ciutat intramurs i els barris adjacents al Port, convertits en una gran festa al voltant de l'art audiovisual i la llum.

El recorregut complet, duna hora a una hora i mitja de durada, es desenvoluparà des de la Plaça d'Espanya, passant per la Sala Capitular per acabar al baluard de Santa Llúcia. Divendres 10 i dissabte 11 de novembre des de les 19 hores fins a la mitjanit.

 

Més informació:

www.ibizalightfestival.com 

 www.instagram.com/ibizalightfestival

www.facebook.com/ibizalightfestival

Wpp